İsrail ordusunun Beyrut'a bir dizi saldırı düzenleyerek hedef aldığı belirtilen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın durumuna ilişkin çeşitli iddialar, tartışmaları beraberinde getirdi.

İsrail Kanal 12 televizyonunun haberinde, Tel Aviv yönetiminin, Nasrallah'ın saldırıya uğrayan sığınakta olduğunu ve oradan sağ çıkmasının zor olduğunu düşündüğü, saldırıda yaralanmış olabileceğinin tahmin edildiği iddia edildi.

Öte yandan, İsrail ordu radyosuna konuşan bir kaynak ise "saldırının düzenlendiği noktada bulunan birisinin sağ çıkmasının zor olduğunu" ileri sürdü. 

Walla'ya konuşan kaynak da "Nasrallah'ın burada bulunduğuna ilişkin işaretlerin arttığını ve buradan kurtulmasının zor olduğunu" öne sürdü.

Ne olmuştu?

İsrail basınında daha önce çıkan haberlerde, söz konusu saldırının hedefinin Nasrallah olduğu ve ordunun, Hizbullah liderinin orada olup olmadığını araştırdığı belirtilmişti.

Katolik Kilisesi'nden taciz mağdurlarına rekor tazminat Katolik Kilisesi'nden taciz mağdurlarına rekor tazminat

İsrail savaş uçakları bugün, Burc el-Baracine ve havalimanı yolundan Hureky Mahallesi'ne kadar birçok binayı bombalamıştı.

Saldırılar sonucu Dahiye bölgesinde en az 6 bina yerle bir olurken ilk belirlemelere göre 2 kişi yaşamını yitirmiş, 76 kişi de yaralanmıştı.

Editör: Esin Özdemir