Haber Merkezi İsrail Dışişleri Bakanlığı, Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) Güney Afrika Cumhuriyeti'nin, İsrail'in Gazze’deki faillerinin Soykırım Sözleşmesi'ni ihlal ettiği gerekçesiyle açtığı davadaki "ihtiyati tedbir" kararına ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e yöneltilen soykırım suçlamasının yanlış ve çirkin olduğu vurgulanan  açıklamada, söz konusu suçlamanın temelsiz olduğu ve Soykırım Sözleşmesi'ni "istismar ettiği" iddia edildi.

İran Dışişleri Bakanı Lübnan'ı ziyaret etti: İsrail Beyrut'u hedef aldı İran Dışişleri Bakanı Lübnan'ı ziyaret etti: İsrail Beyrut'u hedef aldı

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Mahkeme, bugünkü kararının Güney Afrika'nın iddialarının haklı olup olmadığını belirlemediğini defalarca açıkça ifade etmiştir.

İsrail, defalarca teyit ettiği ve gösterdiği gibi uluslararası insancıl hukuk dahil olmak üzere uluslararası hukuk kapsamındaki hak ve yükümlülüklerine uygun hareket etme konusundaki kararlılığını sürdürüyor. Bu taahhüt, herhangi bir UAD davasından bağımsız olarak değişmezdir."

Ayrıca, Güney Afrika’nın soykırım suçlamalarının “asılsız” olduğu ileri sürülen açıklamada, "İsrail, mahkemenin bu asılsız iddiaları, yargılamanın esası aşamasında reddedeceğinden emindir" diye belirtildi. 

Editör: Haber Merkezi