Güncel

İsrail uçakları Hamas'ın elindeki esirler için broşür attı

18 gündür Gazze'ye saldırıları devam eden İsrail ordusu, şehre havadar bıraktığı broşürler ile Hamas'ın elindeki esirler hakkında bilgisi olanlara ödül verileceğini duyurdu.

Abone Ol

Haber Merkezi - İsrail ordusu tarafından dağıtıldığı kaydedilen ilanlarda"Eğer çocuklarınız için daha iyi bir gelecek istiyorsanız, bize bir iyilik yapın ve esir alınan rehinelerin yerlerini söyleyin" ifadeleri yer alıyor. Elektrik ve suyun olmadığı, haberleşme olanaklarının ise oldukça sınırlı olduğu şehirde, İsrail ordusunun dağıttığı ilanlarda "Orduya ulaşmak için Qr kodu taratın" ibaresinin yer alması ise dikkat çekti. 

Güncel verilere göre Hamas 222 esiri Gazze'de alıkoyuyor. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari tarafından yapılan açıklamada Hamas'ın elinde daha fazla esir tutulduğuna dikkat çekilerek, "Kaçırılan kişilerin güvenli bir şekilde evlerine dönmesi için askeri, istihbari ve siyasi her türlü yöntemle çalışmaya devam edeceğiz. Bu savaşın amacı bu" dedi. Hagari, İsrail ordusunun elindeki Filistinli esir sayısının cenazelerle birlikte 1000'den fazla olduğunu belirtti.