Haber Merkezi - İsrail'in Gazze'ye düzenlemesi beklenen kara harekatı öncesi sınırda açıklamalarda bulunan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, operasyon sonrası gerçekleştirilecek değişimler anlattı. İsrail'in sadece Hamas ile savaştığını iddia eden Gallant, hedeflerinin Gazze'de yeni bir güvenlik rejimi yaratmak olduğunu belirtti.

İsrail gazetesi Haaretz'de yer alan bir habere göre Gallant, "7 Ekim Hamas'ı yok etme sürecini başlatan gündür" dedi. Gallant savaşın üç aşamaya bölüneceğini, bunlardan ilkinin "Hamas'ı yok etmek için ateşle ve daha sonra taktik manevralarla askerî bir operasyon olacağını, amacın militanları öldürmek ve örgütü güçlendiren altyapıya zarar vermek olacağını" ifade etti.

Mansur Yavaş’tan adaylık iddialarına cevap Mansur Yavaş’tan adaylık iddialarına cevap

Savaşı üç aşamalı planladıklarını vurgulayan Gallant, ilk aşamada hava saldırıları ve kara operasyonlarıyla Hamas'a saldıracaklarını, ardından direniş gruplarını yenilgiye uğratacaklarını ve son olarak da "Gazze Şeridi'ndeki hayata dair sorumluluklarını" sona erdireceklerini açıkladı.

Gallant, bu aşamaların sonrasında çatışmaların "daha düşük yoğunlukta" devam edeceğini söyledi. Bakan, harekatın son aşamasının "Gazze Şeridi'nde yeni bir güvenlik rejiminin oluşturulmasını ve İsrail vatandaşları için yeni bir güvenlik gerçekliğinin yaratılmasını" içereceğini söyledi.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar