Hizbullah: Cihaz saldırısında 4 mensubumuz öldü Hizbullah: Cihaz saldırısında 4 mensubumuz öldü

Haber Merkezi- İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, televizyonda yayınlanan bir basın açıklamasında İsrail Ordusu’nun Gazze’nin kent merkezine girdiğini açıkladı. 

Askerlerin Filistinli grup Hamas’ın kalesi olan Gazze Şehri’nin kalbinde operasyon düzenlediğini kaydeden Gallant, çatışmalarda Hamas’ın ellerindeki 240’tan fazla rehineyi serbest bırakmadan önce herhangi bir insani duraklamanın olmayacağını öne sürdü.

 İsrail ordusu kuvvetlerinin Gazze Şehri’nin “kalbinde” konuşlandığını iddia eden Gallant, şu ifadeleri kullandı: 

“İsrail ordusu Gazze’deki Hamas kalelerine her yönden, mükemmel bir koordinasyon içinde saldırdı ve Gazze Şehri çevresindeki kuşatmayı sıkılaştırıyorlar. Zafere ulaşana dek ve rehineler evlerine dönene kadar buna devam edeceğiz.” 

"Hamas lideri kapana kısıldı"

Gallant, Hamas lideri Yahya Sinvar’ın “sığınağında kapana kısıldığını ve çevresiyle irtibatının olmadığını” belirterek, “Bugün binlerce Gazzelinin, (sözde) insani yardım koridorunda güneye doğru ilerlediğini gördük. Tüm Gazze Şehri sakinlerini güneydeki daha güvenli bölgelere gitmeye çağırıyorum. Böylece zarar görmezsiniz. Hamas’ı yok edeceğiz; sivillere zarar vermek gibi bir niyetimiz yok” dedi. 

Gallant, insani aralar için artan uluslararası taleplerle ilgili ise  “İnsani aralar, bana göre, her şeyden önce Hamas tarafından tutulan esirlerin geri dönmesi anlamına geliyor. Rehineler geri dönmeden insani aralar olmayacaktır” diye konuştu.

Editör: Esin Özdemir