Dünya

İsrail saldırılarında Gazze'de ölenlerin sayısı 2 bini geçti

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısı 2 bin 215’e yükseldi.  Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarında ise hayatını kaybeden İsraillilerin sayısı en son 1300 olarak açıklandı. İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne gece boyu gerçekleştirdiği saldırılar sonucu çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtildi. İsrail askerleri Batı Şeria’nın birçok noktasına baskın düzenledi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Kasım’da İsrail’e yönelik başlattığı saldırılar çatışmaya dönüştü. İsrail’in verdiği karşılıklarla birlikte her iki tarafta da çok sayıda can kaybı yaşandı. Hamas’ın düzenlediği saldırılarda 1300 İsrailli hayatını kaybederken İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında ise ölü sayısı 1900’e yükseldi.

Gazze'de ölü sayısı yükseldi

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze’de hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 2 bin 215’e, yaralananların ise 8 bin 174’e yükseldiğini açıkladı. 7 Ekim’den bu yana 724 çocuk ve 458 kadın hayatını kaybettiği bildirildi.