Dünya

İsrail ordusundan "Gazze'nin güneyine gidin" mesajı

İsrail ordusunun sosyal medya hesabında Arapça bir mesaj yayınlanarak Gazze'deki Selahaddin Yolu'nun güneye gitmek isteyen Filistinliler için bugün 3 saat boyunca açık olacağını duyuruldu. 

Abone Ol

Haber Merkezi- İsrail ordusunun sosyal medya hesabında Arapça bir mesaj yayınlanarak Gazze'deki Selahaddin Yolu'nun güneye gitmek isteyen Filistinliler için bugün 3 saat boyunca açık olacağını duyuruldu. 

İsrail ordusu, bölgeden ayrılmak isteyen Filistinlilerin güneydeki Gazze ana karayolunu Türkiye saatiyle 14.00 ila 17.00 arasında kullanmasına izin vereceklerini bildirdi. Arapça paylaşılan mesajda, "İsrail Silahlı Kuvvetleri'nin bugün saat 13:00 ile 16:00 arasında Selahaddin Yolu üzerinde trafiğe izin vereceğini bildirmek isterim" ifadeleri yer aldı. 

Ayrıca paylaşımda, şunlar kaydedildi: 

"Güvenliğiniz için Gazze Vadisi'nin ötesine güneye gitme avantajından yararlanın. Kendinizi ve sevdiklerinizi önemsiyorsanız talimatlarımıza göre güneye doğru ilerleyin. Hamas liderlerinin halihazırda kendilerini korumaya özen gösterdiğinden emin olabilirsiniz."