Dünya

İsrail ordusundan açıklama: 36. Tümen geri çekiliyor

İsrail ordusu tarafından, işgal ve saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi hakkında açıklama yapıldı. Ordu, Gazze'de bulunan 36'ncı Tümen'i geri çekeceğini açıkladı.

Abone Ol

Haber Merkezi - İsrail'in Gazze'ye saldırıları 101. gününde deva ediyor. Fakat son dakika gelişmesine göre, Tel Aviv yönetimi yeni bir karar aldı. Buna göre İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde bulunan 36. Tümenini geri çekme kararı aldı. İsrail ordu radyosundan yapılan açıklamaya göre, Gazze Şeridi'nde 3 tümenin "savaşa" devam edeceği, 36'ncı Tümen'in ise geri çekileceği açıklandı.

İsrail ordusu 31 Aralık günü yılbalı akşamında yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde bulunan 551. Yedek Tugayı, 14. Tugay ve üç eğitim tugayını geri çekeceğini açıklamıştı. İsrail merkezli "Walla" haber sitesi ile Kanal 12 televizyonundan yapılan haberlerde de; 21 Aralık’ta, Golani Tugayı’na mensup birliklerin ağır kayıplar vermesinin ardından Gazze Şeridi’nden dinlenmek için çekildiği açıklanmıştı.

İsrail resmi televizyonu KAN'ın 4 Ocak'ta yapılan haberinde, ordunun Gazze Şeridi'ndeki bazı bölgelerde daha küçük askeri güçlerle savaşın üçüncü aşamasına geçtiği söylenmişti. Fakat İsrail ordusu, resmi olarak üçüncü aşamaya geçildiğine ilişkin açıklamada bulunmamıştı.