İsrail Başbakanı Netanyahu: Hedeflerimiz açık, eylemlerimiz ortada İsrail Başbakanı Netanyahu: Hedeflerimiz açık, eylemlerimiz ortada

Haber Merkezi- İsrail ordusu, Mısır sınırına yakın Kerem Ebu Salim bölgesinde Mısır’a ait bir noktanın yanlışlıkla hedef alındığını bildirdi. İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, “Kısa bir süre önce İsrail ordusuna ait bir tank, yanlışlıkla sınıra yakın Kerem Şalom (Kerem Ebu Salim) bölgesinde bir Mısır mevzisini, ateş açarak vurdu” denildi. Yaşanan olaydan üzüntü duyulduğu belirtilirken, olaya dair araştırmaların başlatıldığı kaydedildi.

Olaya ilişkin yazılı açıklama yapan Mısır Ordu Sözcüsü Albay Garip Abdulhafız da “Gazze Şeridi’nde devam eden çatışmalar esnasında sınırın karşı hattındaki bir İsrail tankından yanlışlıkla atılan top mermisi parçaları Mısır sınır gözetleme kulelerinden birine isabet etti” ifadelerini kullandı. Olayda "Mısır hudut kontrol personelinden" bazılarının hafif şekilde yaralandığını ve gerekli araştırmaların devam ettiği bilgisini paylaşan Abdulhafız, “İsrail’in 'kasıtsız olaydan' hemen sonra üzüntüsünü dile getirdiğini” ekledi.

Editör: Esin Özdemir