Dünya

İsrail, mülteci kampını hedef aldı: 18 kişi hayatını kaybetti

İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Tulkerim Mülteci Kampı'na İsrail savaş uçaklarının düzenlediği saldırılar sonucu 18 kişi hayatını kaybetti.

Abone Ol

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre İsrail savaş uçakları, Tulkerim Mülteci Kampı'ndaki bir kafeye saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu 18 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandı.

Ölü ve yaralıların Tulkerim şehrindeki Şehit Sabit Sabit Devlet Hastanesine kaldırıldığı belirtildi.

Hamas'ın bölge komutanı hedef alındı

Filistin’deki Tulkarem Mülteci Kampı’na yönelik İsrail saldırısının yankıları sürerken, İsrail Savunma Kuvvetleri’nden (IDF) olayla ilgili açıklama geldi.

IDF, Tulkarem şehrine düzenlenen hava saldırısında Hamas’ın bölge komutanı Zahi Yaser Abd al-Razeq Oufi'nin öldürüldüğünü duyurdu. İşgal altındaki Batı Şeria'da bulunan İsrail yerleşimi Ateret'te bombalı bir araba saldırısı planladığı ve Batı Şeria'da İsraillilere yönelik diğer saldırılarda rol oynadığı belirtilen Oufi’nin “yakın bir zaman dilimi içinde yeni bir saldırı gerçekleştirme niyetinde olduğu" iddia edildi.

Saldırıda diğer yerel Hamas yetkililerinin de öldürüldüğü kaydedilirken, Hamas ise saldırıyı kınadı. Hamas’tan yapılan açıklamada Oufi'nin öldürülüp öldürülmediğine dair bilgi verilmedi.