Dünya

İsrail Lübnan'a saldırdı: 492 ölü, bin 645 yaralı

Hava saldırıları başkent Beyrut'a kadar uzandı.

Abone Ol

İsrail ordusu, önce Lübnan'ın güneyine hava saldırısı başlattığını duyurdu, daha sonra da başkent Beyrut'ta saldırılar düzenledi. İsrail'in Lübnan'a saldırılarının ardından Hizbullah da İsrail'e roket saldırısıyla karşılık verdi.

İsrail'in ülkenin güney ve doğu bölgelerine yönelik başlattığı hava operasyonu başkent Beyrut'a kadar uzandı. Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre; İsrail'in saldırılarında İsrail saldırılarında şu ana kadar 35'i çocuk, 58'i kadın olmak üzere 492 kişinin yaşamını yitirdiği, bin 645 kişinin yaralandığı aktarıldı. İsrail ordusu, Lübnan'da son 24 saat içinde binden fazla hedefi vurduğunu açıkladı. İsrail savaş uçakları, toplam 650 saldırı gerçekleştirdi. Lübnan Başbakanı Necip Mikati, İsrail'in hava saldırılarını “kelimenin tam anlamıyla bir soykırım” olarak nitelendirirken Tel Aviv yönetimi İsrail'de olağanüstü hal ilan etti. İsrail ordusunun başkent Beyrut'taki saldırılarda Hizbullah'ın üst düzey isimlerinden Ali Karaki'yi hedef aldığı bildirildi. Ancak Hizbullah, Karaki'nin “iyi ve sağlıklı olduğunu ve güvenli bir yere taşındığını” teyit etti.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını kınadı. Kınama açıklamasında "İsrail’e kayıtsız şartsız destek veren ülkeler, Netanyahu’nun siyasi çıkarları uğruna kan dökmesine yardım etmektedirler" ifadeleri kullanıldı.