Ekonomi

İsrail ile ticaret nedeniyle protestoların hedefi olan firmalar tabelalarını kaldırdı

İsrail ile ticari ilişkileri sürdüren Zorlu Holding ve Coca Cola'ya yönelik protestolar sonucu firmalar fabrika binalarından tabelalarını kaldırdı.

Abone Ol

Sosyal medyada ve eylemlerle tepkiye maruz kalan İsrail ile ticari ilişki sürdüren firmalara yönelik protesto ve boykot çağrıları devam ediyor. Protestoların muhatabı olan Zorlu Holding ve Coca Cola'nın üretim tesisleri, artan tepkiler nedeniyle tabelalarını üretim tesislerinden kaldırdı.

Evrensel'den İhsan Celepkolu'nun haberine göre Filistin İçin Bin Genç grubunun Zorlu Holding önünde 14 Mart’ta düzenlediği eylemde fabrikaya ait tabela görünürken aynı grubun 8 Haziran’da yine holding önünde yaptığı eylemde holdinge ait tabelanın indirildiği yerine ise Türk bayrağı koyulduğu görüldü.

Coca Cola’nın Bursa Kestel’deki fabrikası önündeki tabela da protestolar sonrası yerinden kaldırıldı. Geçmişte fabrikaya ait reklam tabelaları görünüyor iken daha sonra bu tabelaların kaldırıldığı ve sadece C.C.Ö. yazıldığı ve marka isminin gizlendiği fotoğraflara yansıdı.

Fotoğraflar: Evrensel