Haber Merkezi Washington Post gazetesi, İsrail ile Hamas’ın ABD’nin arabuluculuğunda 5 günlük ateşkes anlaşmasına vardığını öne sürdü. Yapılacak ara karşılığında, Gazze’de tutulan kadın ve çocukların serbest bırakılması konusunda anlaşma sağlandığı iddia edildi. Ancak Tel Aviv ve Washington yönetimleri, gazetede yer alan söz konusu haberi yalanladı.

BMGK, Lübnan için cuma günü acil toplanıyor BMGK, Lübnan için cuma günü acil toplanıyor

"Her 24 saatte bir 50 veya daha fazla rehine bırakılacak"

Öte yandan, gazetede, altı sayfalık anlaşmanın bir parçası olarak ‘başlangıçta her 24 saatte bir 50 veya daha fazla rehinenin küçük gruplar halinde serbest bırakılacağı’ belirtilmişti. Washington Post, ateşkesin aynı zamanda önemli miktarda insani yardımın da Gazze’ye girmesine izin vermeyi amaçladığını vurgulayarak, anlaşma taslağının Katar'da haftalarca süren görüşmeler sırasında hazırlandığını da eklemişti. 

Netanyahu: Birçok asılsız söylenti, yanlış rapor var

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise ateşkes iddiasını yalanladı. Konuya ilişkin açıklama yapan Netanyahu, "Rehinelerle ilgili olarak birçok asılsız söylenti, birçok yanlış rapor var. Şunu açıkça belirtmek isterim ki şu an itibariyle bir anlaşma yapılmadı” dedi.

Ayrıca Netanyahu, anlaşma sağlandığı takdirde kamuoyuna duyurulacağını da ifade etti. 

"ABD anlaşmaya varmak için çalışmaya devam ediyor"

İsrail ve Hamas'ın geçici ateşkes konusunda henüz anlaşmaya varmadığını dile getiren Beyaz Saray sözcüsü ise ABD'nin anlaşmaya varmak için çalışmaya devam ettiği bilgisini paylaştı. 

Editör: Esin Özdemir