Dünya

İsrail, Husilerin saldırıları nedeniyle kargo gemilerine 'Mundra' üzerinden alternatif rota oluşturduğunu bildirdi

İsrail'den yapılan açıklamada, Husilerin saldırıları nedeniyle mevcut rotayı kullanamayan gemilerinin taşıdığı kargolar için Hindistan'ın en büyük limanlarından Mundra üzerinden alternatif rota oluşturdukları belirtildi.

Abone Ol

Haber Merkezi - İsrail Ulaştırma Bakanı Miri Regev, sosyal medya hesabından, Kızıldeniz'deki İran destekli Husilerin saldırıları nedeniyle mevcut rotayı kullanamayan gemilerinin taşıdığı kargolar için Hindistan'ın en büyük limanlarından Mundra üzerinden alternatif rota oluşturduklarını bildirdi. 

'X' hesabında alternatif rotadan bahsettiği videoyu paylaşan Regev, İsrail'e giden ticari gemilere ait kargoların bu limandan çıkarılarak önce Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE), oradan da kara yoluyla İsrail'e gönderileceğini bildirdi. 

Ayrıca, "Savaş, zorluklara neden oldu" diyen Regev, "En büyük zorluk, İsrail devletine ürünlerin nasıl sağlanacağı konusu. İsrail devleti, bir ada gibi ve tüm ürünler deniz yoluyla ulaşıyor" dedi

Times of Israel ise haberinde, İsrail merkezli kargo firmalarının, Kızıldeniz'deki Husilerin saldırıları nedeniyle BAE ve Bahreyn üzerinden alternatif ticaret rotaları oluşturduğunu açıkladı.