İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürülmüş olabileceği belirtildi.

Hamas'ın 7 Ekim 2023'te düzenlediği saldırıların mimarı olarak görülen Yahya Sinvar'la ilgili yeni bir açıklama yapan İsrail ordusu, Sinvar'ı öldürmüş olabileceklerini duyurdu.

Açıklamada "İsrail güçlerinin yakın zamanda Gazze'de gerçekleştirdiği bir çatışmada öldürdüğü üç teröristten birinin Hamas lideri Yahya Sinvar olma ihtimalini araştırıyoruz" denildi.

"Şu anda teröristlerin kimliği doğrulanamıyor" diye devam eden açıklamada, "üç teröristin öldürüldüğü bölgede rehine bulunmadığı" aktarıldı.

İsrail ordusu, "Bölgede faaliyet gösteren İsrail ordusu ve iç istihbarat teşkilatı Şin Bet güçleri, gerekli dikkati göstererek faaliyetlerini sürdürüyor" diye ekledi.

Lübnan'dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşları için yeni sefer Lübnan'dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşları için yeni sefer

Ardından İsrail medyasına konuşan üst düzey bir İsrailli yetkili, "güvenlik teşkilatlarının mevcut değerlendirmesine göre ordu tarafından öldürülen teröristin Hamas lideri Yahya Sinvar olmasının yüksek ihtimali olduğunu" söyledi.

İsrail ordusunun açıklaması, Sinvar'ın öldürüldüğü söylentilerinin internette hızla yayılmasının ardından geldi.

Editör: Erva Gün