Haber Merkezi - İsrail hükümeti, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden bugün serbest bırakılması beklenen üçüncü grup İsrailli esirlerin isimlerini aldıklarını açıkladı. 

İsrailli Yediot Ahronot gazetesinde yer alan habere göre, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Ofisi, bugün serbest bırakılacak İsrailli esirlerin listesini aldı.

Ayrıca, listedeki isimlerin ailelerine bilgi verildiği ve güvenlik güçlerinin listeyi incelemeye aldığı bilgisi paylaşıldı.

İran Dini Lideri Hamaney'den 4 yıl sonra bir ilk: İsrail'e meydan okudu İran Dini Lideri Hamaney'den 4 yıl sonra bir ilk: İsrail'e meydan okudu

Ne olmuştu?

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün insani ara verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de uygulamaya girmişti.

Yapılan uzlaşı kapsamında, Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak.

Şu ana kadar abluka altındaki Gazze Şeridi'nden 26 İsrailli kadın ve çocuk ile İsrail hapishanelerinde tutuklu 78 Filistinli kadın ve çocuk serbest bırakıldı.

Editör: Esin Özdemir