Dünya

İsrail, Gazze'deki 10 binden fazla çocuğu öldürdü!

Save the Children, İsrail ordusunun Gazze'deki saldırılarında, bölgedeki çocukların yüzde 1'ini öldürdüğünü bildirdi.  Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre ise İsrail saldırılarında Gazze'deki 10 binden fazla çocuk öldürüldü.

Abone Ol

Haber Merkezi - Save the Children'dan yapılan açıklamada, İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarla Gazze Şeridi'ndeki çocukların yüzde 1'ini öldürdüğü kaydedildi. 

 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, İsrail saldırılarında bölgede 10 binden fazla çocuğunun öldürüldüğüne işaret edilen yazılı açıklamada, şu ifadeler yer aldı: 

"Gazze'de şiddetten sağ kurtulan çocuklar, hayatlarını değiştirecek yaralanmalar, yanıklar, hastalıklar, yetersiz tıbbi bakım, ebeveynlerini ve diğer sevdiklerini kaybetme dahil olmak üzere tarif edilemez dehşetlere katlanıyorlar. Gidecek güvenli bir yerleri olmadığı için şiddetten defalarca kaçmak zorunda kaldılar ve belirsiz bir geleceğin dehşetiyle karşı karşıya kaldılar." 

"Çocuklar, içinde olmadıkları bir çatışmanın bedelini ödüyor"

Bununla birlikte, Save the Children Filistin Direktörü Jason Lee, Gazze'de ateşkese varılmadığı için Filistinli çocukların ağır bedel ödediğini vurguladı.

Her gün ortalama 100 çocuğun öldürüldüğüne dikkat çeken Lee, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

"Yaklaşık 100 gündür çocuklar, içinde olmadıkları bir çatışmanın bedelini ödüyorlar. Dehşete düşüyorlar, inciniyorlar, sakatlanıyorlar, yerlerinden ediliyorlar. Gazze'deki çocuk nüfusun yüzde 1'i zaten İsrail bombardımanları ve kara operasyonları nedeniyle öldürüldü. Diğerleri ise kıtlığın giderek yaklaşmasıyla açlık ve hastalık nedeniyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya. Hayatta kalan çocukların maruz kaldığı zihinsel zarar ve evler, okullar ve hastaneler dahil olmak üzere altyapının tamamen tahrip edilmesi onların geleceklerini kararttı."