Dünya

İsrail: Gazze'de ateşkes olmayacak

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, ateşkesin Hamas'a yeniden toparlanma ve rahatlama imkanı vereceğini vurgulayarak, bu nedenle buna izin vermeyeceklerini kaydetti.

Abone Ol

Haber Merkezi - İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, düzenlediği basın toplantısında, Gazze'de şu anda bir ateşkese izin vermeyeceklerini vurguladı. 

Tel Aviv ile Waşington arasında bazı anlaşmazlıkların olduğunu ifade eden Gendelman, ateşkesin Hamas'a yeniden toparlanma ve rahatlama imkanı vereceğini, bu nedenle buna izin vermeyeceklerini kaydetti. 

Öte yandan, "Hamas'ı yok ettikten sonra ateşkes olabilir" ifadesini kullanan Gendelman, dün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki (BMGK) ateşkes çağrısı kararının reddedildiğini ekledi. 

 Sözcü Gendelman, ABD'nin, Hamas'a karşı savaşın durdurulması için yapılan baskılar karşısında Tel Aviv'in yanında yer aldığını ancak iki ülke arasında bazı anlaşmazlıkların olduğunu belirterek, "Evet, savaştan sonraki sürece ilişkin Waşington ile aramızda anlaşmazlıklar var. Ancak, bu konuda ortak anlayışa ulaşabileceğimizi umut ediyoruz" dedi.