Haber Merkezi - Gazze’deki Sağlık Bakanlığı'nın son açıklamasına göre, İsrail’in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 270 artarak 9 bin 770’e yükseldi. Ölenlerin 4 bin 800’ünün çocuk, 2 bin 550’sinin kadın olduğu belirtildi.

AA-20231105-32674422-32674421-ISRAILIN_GAZZEYE_DUZENLEDIGI_SALDIRILARDA_CAN_KAYBI_9_BIN_770E_YUKSELDI

"23 rehinenin cesedini bulduk"

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail'in saldırıları nedeniyle 60’dan fazla rehinenin kayıp olduğunu, enkaz altında kalan 23 rehinenin ise cesedini bulduklarını açıkladı.

Hamas, İsrail’in ablukası altındaki Gazze’de 60’tan fazla rehinenin kaybolduğunu kaydetti. Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail'in saldırıları dolayısıyla 60’dan fazla rehinenin kayıp olduğunu duyurdu. Ubeyde, saldırılar sonucu enkaz altında kalan 23 rehinenin cesedini bulduklarını söyledi.

Kassam Tugayları Sözcüsü, "saldırılar dolayısıyla geri kalanlara büyük ihtimalle hiçbir zaman ulaşamayacaklarını" vurguladı. Tel Aviv yönetimi, Hamas sözcüsünün açıklamalarını doğrulamadı.

Müşteci kampı ve Endonezya Hastanesi'nin çevresi vuruldu

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, İsrail ordusu Gazze'nin orta kesimlerindeki Megazi Mülteci Kampı'nda bulunan Seman ailesinin evini hedef aldı.

Saldırıda, çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 51 kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail ordusu, Endonezya Hastanesi çevresine de en az 15 hava saldırısı düzenledi. Tel Ez-Zater bölgesinde su depolarının vurulması sonucu çevredeki evleri su bastı.

İsrail ordusunun, Gazze'nin batısındaki Ebu Hasira ailesinin evine yönelik saldırısı sonucu yıkılan evin enkazından sivil savunma ve çevredeki vatandaşların yardımıyla 5 kişinin cesedi çıkarıldı.

İsrail, Batı Şeria'da 3 Filistinliyi öldürdü

İsrail askerleri, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'ya düzenlediği baskında 3 Filistinliyi öldürdü, 3'ü ağır 6 kişiyi yaraladı.

İsrailli liderler, Gazze'ye nükleer bomba atılacak iddiasına tepki gösterdi

İsrailli liderler, İsrailli aşırı sağcı Miras Bakanı Amihai Eliyahu'nun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne nükleer bomba atılmasının olasılıklardan biri olduğu şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

Başbakan Binyamin Netanyahu yaptığı yazılı açıklamada, Eliyahu'nun sözlerinin "gerçeklikten kopuk" olduğunu belirtti.

Eski Başbakan Yair Lapid ise Eliyahu'nun sözlerini "sorumsuz bir bakanın korkunç ve çılgınca bir açıklaması" olarak niteledi.

Lapid, Başbakan Netanyahu'ya seslenerek "Netanyahu onu (Eliyahu) bu sabah kovmalı." ifadelerini kullandı.

Savunma Bakanı Yoav Gallant ise X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Eliyahu'nun sözlerinin "asılsız ve sorumsuz" olduğunu ve bunu kınadığını kaydetti.

Gallant, "İsrail'in güvenliğinden sorumlu kişilerin bu kişiler olmaması iyi bir şey." değerlendirmesinde bulundu.

Sanders, İsrail'e silah satışını durduracak tasarıyı sunacak Sanders, İsrail'e silah satışını durduracak tasarıyı sunacak

Esir ailelerinden 'nükleer bomba' tepkisi

Gazze'deki İsrailli esirlerin aileleri, İsrailli aşırı sağcı Miras Bakanı Amihai Eliyahu'nun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne nükleer bomba atılmasının olasılıklardan biri olduğu şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

Gazze'deki İsrailli esirlerin aileleri yaptığı yazılı açıklamada, Eliyahu'nun söz konusu sözlerini, "Şok edici" olarak nitelendirdi.

"Başbakan'ı (Netanyahu) esirlere ve kayıp kişilere zarar vermek isteyen bakanlara karşı derhal harekete geçmeye çağırıyoruz" ifadelerine yer verilen açıklamada, "Tüm esirler ve kayıp kişilerin öldürülmesi çağrısında bulunan Bakan, bugün bunun bedelini ödemeli" denildi.

ABD'den Gazze'deki ateşkese ret

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ürdün'ün başkenti Amman’da Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) dışişleri bakanları ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) İcra Komitesi Genel Sekreteri ile yaptığı toplantıdan sonra Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ve Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Blinlken, insani krizin doruk noktasına ulaştığı abluka altındaki Gazze'de ateşkesin Hamas'ın "geri toplanmasına" yol açacağını öne sürerek, "Şimdi yapılacak bir ateşkes, Hamas'ın gücünü yeniden toplamasına ve 7 Ekim'de yaptıklarını tekrarlamasına olanak tanıyacaktır" iddiasında bulundu.

Editör: Erva Gün