Haber Merkezi - İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İsrail'in ABD'nin Orta Doğu'daki deneyimlerinden ders aldığını vurguladı. Ancak Hagari, "Bizim savaşımız sınırlarımızda, İsrail'den binlerce mil ötede değil" dedi ve haftalar sürecek bir çatışma beklediğini sözlerine ekledi. Hagari IDF'nin önünde "uzun savaş haftaları" olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştü. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Biden, Netanyahu'ya "Gazze'ye acil ihtiyaç duyulan insan yardım akışının kesintisiz devam etmesi" çağrısında bulundu. 

İsrail, Lübnan'a hava saldırısı düzenledi: Hizbullah noktaları hedef alındı İsrail, Lübnan'a hava saldırısı düzenledi: Hizbullah noktaları hedef alındı

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı ortak basın toplantısında "Kuzey sınırımızda ya da başka biriyle çatışma arayışında olmadığımızı açıkça belirtmek isterim. Biz Hamas'ın altyapısını yok etmeye ve vatandaşlarımızı evlerine geri getirmeye odaklanmış durumdayız. Ancak Hizbullah bizi savaşa sürüklerse bunun bedelini Lübnan'ın ödeyeceği açık olmalıdır" dedi. 

İsrail-Filistin Savaşı 17. gününde: Gazze'ye kara harekatı ertelendi İsrail-Filistin Savaşı 17. gününde: Gazze'ye kara harekatı ertelendi

Dün bir konvoy daha Refah Sınır Kapısı'ndan geçerek Gazze Şeridi'ne gitti. Ancak Birleşmiş Milletler, şu ana kadar sınır kapısından geçen kamyonların temel ihtiyaçların karşılanması için gereken miktarın çok altında olduğunu söyledi. 

Hamas Pazartesi günü, 7 Ekim'deki saldırı sırasında rehin alınan 222 rehineden ikisini serbest bıraktı. İsrail Başbakanlık ofisi serbest bırakılan rehinelerin 79 yaşındaki Nurit Yitzhak ve 85 yaşındaki Yocheved Lifshitz olduğunu doğruladı.

Gazze Sağlık Bakanlığı ayrıca 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında 2 bin 55'i çocuk olmak üzere en az 5 bin 791 Filistinlinin öldüğünü açıkladı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: 40 tıp merkezi faaliyetlerini askıya aldı 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, 40 tıp merkezinin faaliyetlerini askıya aldığını söyledi.

Kuzey Gazze'nin en büyüğü olan özel Endonezya Hastanesi, yoğun bakım ünitesi gibi son hayati bölümler dışında tüm bölümlerini kapattığını açıkladı. 

Gazze'nin kuzeyinde hala hastalara hizmet veren tek hastane olan Beyt Hanun Hastanesi de yoğun İsrail bombardımanı nedeniyle operasyonları durdurdu.

Hastanenin müdürü Atef al-Kahlout, "Hastane yakıt alamazsa, bu kuzey Gazze'deki hastalara karşı bir ölüm cezası olacak" dedi.

Britanya milletvekilinden Bakan'a: "Gazze'deki vahşeti kınamanız için daha kaç Filistinlinin katledilmesi gerekiyor?"

Britanya'da ana muhalefetteki İşçi Partisi Milletvekili Imran Hussein, parlamentoda, Britanya Dışişleri Bakanı James Cleverly'e, "Bu hükümetin Gazze'deki bu vahşeti ve katliamı kınaması için daha kaç masum Filistinlinin katledilmesi gerekiyor?" sorusunu yöneltti.

Al Jazeera: İsrail polisi Mescid-i Aksa'yı Müslümanların ibadetine kapattı

İslami Vakıflar Dairesi'ne göre, İsrail polisi aylar sonra ilk kez Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'yı kapattı ve Müslüman ibadetçilerin yerleşkeye girmesini engelledi. 

Filistinli Wafa haber ajansının bildirdiğine göre, İsrail polisi sabah saatlerinde Yahudi ibadetçilerin yerleşkeye girmesine izin verdi ve kutsal mekanda sadece Müslümanların ibadet edebileceğini belirten kuralı ihlal ederek ayin yapmalarına izin verdi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün Gazze'deki sağlık tesislerinin neredeyse üçte ikisinin faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü, Gazze'deki sağlık tesislerinin neredeyse üçte ikisinin, İsrail'in hava saldırılarındaki büyük ve ölümcül artış nedeniyle faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

Gazze genelinde 35 hastaneden 12'si de dahil olmak üzere 72 sağlık tesisinden 46'sının faaliyetlerinin durduğu belirtildi.

Filistinli sağlık yetkilileri, İsrail ablukası nedeniyle jeneratörleri çalıştıracak elektrik ve yakıt bulunamamasının yanı sıra hava saldırılarından kaynaklanan hasarın, aşırı kalabalık birçok hastaneyi kapanmaya zorladığını söylüyor.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, ordunun savaşın bir sonraki aşaması için "hazır ve kararlı" olduğunu ve siyasi talimat beklediğini açıkladı. Hagari, İsrail'in ABD'nin Orta Doğu'daki deneyimlerinden ders aldığını vurguladı. Ancak Hagari, "Bizim savaşımız sınırlarımızda, İsrail'den binlerce mil ötede değil" dedi ve haftalar sürecek bir çatışma beklediğini sözlerine ekledi.

İsrail Genelkurmay Başkanı: Gazze'ye yönelik hava saldırıları azalmayacak

İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Herzi Halevi, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldılarını azaltmayacağını söyledi. 

Halevi yaptığı açıklamada "Hamas'ı tamamen tasfiye etmek istiyoruz" derken "Güneydeki kara operasyonları için iyi hazırlandık" ifadelerini kullandı. 

Gazze'de tablo ağırlaşmaya devam ediyor. 

7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 5 bin 791'e ulaştı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, sadece son 24 saat içinde 704 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari'den Gazzelilere çağrı

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, X platformundan paylaştığı bir mesajda İsrail'in Gazze'de yaşayanları Hamas'ın elindeki rehinelerin yerleri hakkında bilgi vermeleri için ikna etmeye çalıştığını duyurdu. 

Hagari, verilen mesajın "Kendiniz ve çocuğunuz için daha iyi bir gelecek istiyorsanız, harekete geçin ve bölgenizdeki kaçırılanlarla ilgili olarak bize mümkün olan en kısa sürede sağlam ve yararlı bilgiler verin. İsrail ordusu, size güvenlik ve evinizin yanı sıra para ödülü sağlamak için azami çaba göstereceğini garanti eder. Size tam bir gizlilik garantisi veriyoruz" olduğunu söyledi. 

Editör: Erva Gün