Güncel

İsrail Büyükelçiliği'nin önünde "Sevgi ve Barış Protestosu" yapıldı

Ankara'da bulunan İsrail Büyükelçiliği önünde bugün, Filistin'de yaşanan zulme ve Gazze'de hayatını kaybeden 38 bin kişiye dikkat çekmek adına sevgi ve barış eylemi yapıldı. Maneviyatlılar Derneği'nin Kurucu Başkanı Hülya Kavuzlu liderliğinde organize edilen eylemde, kalabalık bir grup sevgi ve barışı temsil eden beyaz kıyafetler giyerek büyükelçilik önünde oturma eylemi yapıldı.

Abone Ol

Ankara'da yer alan İsrail Büyükelçiliği önünde, Filistin'de yaşanan zulme ve Gazze'de hayatını kaybeden 38 bin  kişiye dikkat çekmek amacıyla bir protesto yapıdı. "Sevgi ve Barış Protestosu" adlı etkinlik, Maneviyatlılar Derneği'nin Kurucu Başkanı ve Evrensel Kuran anlayışının öncülerinden Hülya Kavuzlu tarafından organize edildi. Dernekten yapılan açıklamada, İsrail’in 7 Ekim’den bugüne yani 9 Ay da Gazze’ye düzenlediği saldırılar sonucunda 38 Bin İnsanı acımasızca katlettiği, 85 bin insanı yaraladığı ve 2 Milyon insanı evsiz bıraktığı belirtilirken, katledilen insanların 16 binin üzerindekilerin çocuk 10 binin üzerindekilerin de kadın olduğu belirtildi. 

Büyükelçilik önünde okunan basın açıklamasında “İsrailin demir, sensör ve betonlarla duvar ördüğü Gazze’yi önce açık hava hapishanesine çevirmiş ve şimdi de açık hava mezarlığına dönüştürmüştür. İsrail geçiniz insan haklarını, hayvanları ve doğayı da katletmiştir. İsrail insani yardımları engellemekle kalmamış, hastahaneleri, geçici kamp alanlarını da hedef almış ve saldırılarını sürdürmüştür. İnsanlık tarihinin tanık kılındığı bu utanç manzarasının sahibi olan İsrail başta olmak üzere soykırıma sessiz kalan, katliamı meşrulaştıran herkesi kınıyoruz. Dünyanın kurtuluşu sevgidir. Sevgi ise barış ile tesis edilebilir. İsrail Hükümeti, artık bu katliama son vermelisiniz. Yanlıştan dönmeli ve sevgi barışa yönelmelisiniz. Tevratın ilk emri olan Yaşat emrini yerine getirin" ifadeleri kullanıldı. Basın açıklamasının ardından bir dakikalık tefekkür duruşu yapıldı. Ardından Filistin'de katledilen şehitlerin ruhları için hep birlikte Fatiha süresi okundu ve ardından oturma eylemine geçildi. Oturma eyleminin ardından Büyükelçilik önüne siyah çelenk bırakılarak eylem sona erdi.