Dünya

İspanya’dan Orta Doğu’da acil ateşkes çağrısı

İsrail’in İran’a saldırısı sonrası Orta Doğu’da tansiyon yükselirken, İspanya, acil ateşkes ve insani yardım çağrısında bulundu. İspanya, bölgede istikrar için diplomatik çözümün şart olduğunu belirtti.

Abone Ol

İspanya, İsrail'in İran'a yönelik saldırısının ardından Orta Doğu'da gerilimin hızla arttığına dikkat çekerek, taraflara acil ateşkes çağrısı yaptı. 

İspanya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in İran'a yönelik son saldırılarının ardından İspanya hükümeti, taraflardan itidal talep ederek, Orta Doğu'nun istikrarını ciddi şekilde tehlikeye sokan şiddet olaylarının durdurulması ve gerilimin tırmanışını engelleme çağrısını yineler." ifadesi kullanıldı.

"Orta Doğu'daki krize son verilmesi gereklidir ve acildir." denilen açıklamada, "Gazze ve Lübnan'da derhal ateşkes ilan edilmesi, insani felakete karşı büyük yardım ulaştırılması, rehinelerin serbest bırakılması ve uluslararası hukuka tam saygı gösterilmesi" istendi.

Açıklamada ayrıca, bölgede istikrarın ancak diplomatik bir çözümle sağlanabileceği vurgulanarak, "İspanya, barışa giden yolu açmak için istikrarı yeniden tesis etme konusundaki kararlılığını sürdürüyor ve ortaklarımızla birlikte bu hedef doğrultusunda çalışmaya devam edecektir." ifa​desine yer verildi.

Açıklamada İspanya hükümetinin İsrail'in İran'a saldırılarını kınamaması dikkati çekti.