BM'ye rapor gönderildi: Çağrı cihazları elektronik mesaj yoluyla patlatıldı BM'ye rapor gönderildi: Çağrı cihazları elektronik mesaj yoluyla patlatıldı
İslam İşbirliği Teşkilatı, İsveç ve Danimarka’da Kur’an-ı Kerim yakılması konusunu ele almak üzere, Pazartesi günü acil olarak toplanacak.  Haber Merkezi - İslam İşbirliği Teşkilatı, İsveç ve Danimarka’da Kur’an-ı Kerim yakılması konusunu ele almak üzere, önümüzdeki Pazartesi günü Dışişleri Bakanları Konseyi’nin 18. Olağanüstü Toplantısı’nı sanal ortamda gerçekleştirecek. İİT Genel Sekreterliği’nin Cidde’deki merkezinde, İsveç’te Kur'an-ı Kerim yakılmasıyla ilgili olarak 2 Temmuz’da gerçekleştirilen olağanüstü toplantısında açıklanan nihai bildiride, gerektiğinde üst düzey bir acil toplantı çağrısında bulunulmuştu.

Suudi Arabistan ve Irak’ın talebi üzerine Pazartesi günü yapılacak toplantı, aynı zamanda İİT Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha’nın, İcra Komitesi tarafından yayınlanan nihai bildirinin uygulanmasına ilişkin olarak, bu tür kışkırtıcı eylemlerin tekrarına yanıt olarak daha fazla önlem alınmasının değerlendirilmesi konusunda üye ülkelerle yürüttüğü istişareler ışığında gerçekleşiyor.