Güncel

İSKİ, su havzalarını korumak için kaçak yapıları yıktı

İSKİ, İstanbul’un su havzalarını korumak amacıyla Ömerli Havzası’ndaki Emirli Mahallesi'nde kaçak olarak inşa edilen 6 yapıyı yıktı. Son 5 yılda su havzalarında toplam 1.106 kaçak yapı kaldırıldı.

Abone Ol

İSKİ, 2560 sayılı İSKİ Kanunu'na göre tespit ettiği 17 kaçak yapının kaldırılmasını tebligat yolu ile yapı sahiplerinden talep etti. Verilen süre içerisinde 11 yapı, hak sahipleri tarafından kaldırılırken, kaldırılmayan 6 yapının yıkımı İSKİ tarafından gerçekleştirildi.

“Son 5 yılda 1106 yapı kaldırıldı”

Yıkılan binalar su kaynağına olan mesafesine göre sınıflandırılıyor. Su kaynağına 300 metre mesafe kadar yakında bulunan alanlar “mutlak”, 300 – 1.000 metre arası “kısa mesafe” olarak sınıflandırılıyor. Bu alanlarda inşa edilen yapılar, öncelik sırasına göre yıkılarak kentin su kaynaklarının korunması sağlanıyor. Son 5 yılda Avrupa Yakası’nda bin 309, Anadolu Yakası’nda bin 497, Melen Havzası’nda ise 40 kaçak yapı tespit edildi. Tespit edilen yapılardan Avrupa Yakası’nda 740, Anadolu Yakası’nda 358 ve Melen Havzası’nda 8 yapı olmak üzere toplam bin 106 yapı kaldırıldı. İSKİ, kaçak yapıların yıkım çalışmaları ile su havzalarındaki kirliliğin önüne geçmeye devam ediyor.