Dünya

İran'dan Netanyahu'ya gemi cevabı: Suçlamalar asılsız

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, haftalık düzenlenen basın toplantısında, Yemen’de İsrail’e ait olduğu iddia edilen kargo gemisinin Husiler tarafından alıkonulmasıyla ilgili Tahran’a yöneltilen suçlamalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Haber Merkezi - İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, haftalık düzenlenen basın toplantısında, Yemen’de İsrail’e ait olduğu iddia edilen kargo gemisinin Husiler tarafından alıkonulmasıyla ilgili Tahran’a yöneltilen suçlamalara ilişkin cevap verdi. 

Sözcü Kenani, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun geminin alıkonulmasının arkasında İran’ın olduğuna yönelik açıklamasını değerlendirdi. İran'ın bunun arkasında olmadığını söyleyen Kenani, “Siyonist İsrail rejimi Gazze’de karşı karşıya kaldığı vahim tablo nedeniyle İran’a yönelik bu asılsız suçlamaları yapıyor” dedi.

Irak, Suriye, Lübnan ve Yemen’de bulunan direniş gruplarının İran’dan bağımsız hareket ettiklerini kaydeden Kenani, “Bölgede hiçbir direniş grubu İran’dan emir almıyor. İran olarak bizim bölgede emir vereceğimiz bir vekil güç de bulunmuyor” ifadelerini kullandı. 

“ABD'yi bu konuda birçok kez uyardık"

İsrail’in devam eden Gazze saldırıları ve ABD’nin İsrail’e yönelik desteğinin bölgede tepkilere neden olduğunu vurgulayan Kenani, ABD ve İsrail’in mevcut politikalarını değiştirmemeleri halinde benzer saldırılar ile karşı karşıya kalmaya devam edeceklerini belirtti.

Kenani, "Gazze için ateşkes ve insani yardımlar uluslararası toplum tarafından dile getirilen açık ve net taleplerdir. Gazze’deki insani durum her geçen gün kötüleşmekte ve ABD desteği ile vahameti artan bu durum karşısında direniş güçlerinin tahammülü azalıyor" diye konuştu. 

Bölgede İran’a yakınlığı ile bilinen direniş gruplarının devam eden İsrail saldırıları karşısında “elleri bağlı” beklemeyeceklerini kaydeden Kenani, "ABD’yi bu konuda birçok kez uyardık. Direniş gruplarının saldırıları ancak Gazze’ye yönelik saldırılar sonlandırılıp, kuşatma kaldırılarak insani yardımların bölgeye ulaştırılmasına izin verilmesi halinde sona erecektir. İsrail’in savaş suçuna devam etmesi halinde direniş grupları da ciddi tepkiler göstereceklerdir" şeklinde konuştu.