İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, İran’ın her türlü saldırgan girişime yanıt vereceğini vurgulayarak, "Siyonist rejime, İran'ın iradesini test etmemesini tavsiye ediyoruz. İran'a yönelik her türlü bir saldırgan bir girişime daha güçlü bir yanıt vereceğiz" dedi.

İran devlet medyasının aktardığı bilgilere göre, Bakan Erakçi, sabah saatlerinde bölgesel çatışmaları konu alan bir etkinlikte konuştu.

Öte yandan, İran’ın yaklaşık 180 balistik füzeyle geçen hafta İsrail’i hedef alan misilleme saldırısına ilişkin de konuşan Erakçi, söz konusu operasyonun siyonist rejime ağır bir yenilgi tecrübesi yaşattığını belirtti.

İsrail duyurdu: Lübnan'a saldırılar yeniden başladı İsrail duyurdu: Lübnan'a saldırılar yeniden başladı

Geçen hafta Şam ve Beyrut’u ziyaret eden Erakçi, "Suriye ve Lübnan ziyaretimin mesajı, İran’ın her zaman direnişi desteklediği, desteklemekte olduğu ve destekleyeceğidir" ifadesini kullandı.

İran Dışişleri Bakanı, İsrail’in İran’ın balistik füze saldırısına yakında vereceği olası bir yanıtla ilgili tartılmalara ilişkin ise "Karşılık vermekte ne tereddüt ederiz ne de acele ederiz. İran'ın altyapısına yönelik her türlü saldırı güçlü bir yanıtla karşılanacaktır" dedi.

Editör: Esin Özdemir