Genel

İran'da uçuş iptalleri güvenlik nedeniyle uzatıldı

İran'da, güvenlik gerekçesiyle uçak seferlerinin iptal süresi yarın sabah 05.00'e kadar uzatıldı. İsrail'e düzenlenen füze saldırısının ardından seferler durdurulmuştu.

Abone Ol

İran'da güvenlik endişeleri nedeniyle uçak seferlerinin iptal süresi uzatıldı. İran Sivil Havacılık Kurumu Sözcüsü Cafer Yazerlu, ülkedeki tüm uçuşların yarın sabah saat 05.00'e kadar iptal edildiğini duyurdu. Yazerlu, iptalin bölgedeki güvenlik durumu ile ilgili olduğunu belirtti.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya yaptığı açıklamada Yazerlu, "Bölgedeki durum nedeniyle uçuş güvenliği için ülkedeki tüm uçuşlar yarın sabah 05.00'e kadar iptal edilmiştir." dedi.

Daha önce, İran’ın İsrail’e düzenlediği füze saldırısının ardından uçak seferlerinin bugün sabah saat 10.00’a kadar iptal edildiği belirtilmişti. Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına karşılık olarak füze saldırıları gerçekleştirildiği bildirilmişti. İran devlet televizyonu ise İsrail’e yaklaşık 200 füze fırlatıldığını ve ilk kez hipersonik Fettah-1 füzelerinin kullanıldığını duyurdu.