Dünya

İran'da dini lider Hamaney'in güvenli bir yere götürüldüğü iddia edildi

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı cuma günü Beyrut'ta öldürdüğünü ileri sürmesinin ardından İran'ın dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney'in güvenli bir yere götürüldüğü iddia edildi.

Abone Ol

Reuters'a konuşan iki bölgesel yetkili İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in ülke içinde yüksek güvenlik önlemlerinin alındığı güvenli bir yere nakledildiğini belirtti.

Yetkililer, İsrail'in cuma günü Beyrut'un güneyine düzenlediği saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürdüğünü açıklamasının ardından İran'ın bir sonraki adımı belirlemek üzere Lübnanlı militan grup Hizbullah ile sürekli temas halinde olduğunu söyledi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın dün Beyrut'ta düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. IDF dün Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Lübnan kenti Dahiye'de 4 binaya yönelik ağır bir hava saldırısı gerçekleştirmişti. İsrail, saldırının Hizbullah ana karargâhına yönelik olduğunu ve Hizbullah lideri Nasrallah'ın hedef alındığını açıklamıştı. Hizbullah lideri Nasrallah'ın sağlık durumu dün akşamdan beri belirsizliğini koruyor. IDF'nin Nasrallah'ın öldürüldüğüne ilişkin son açıklamasından sonra Hizbullah'tan resmî bir açıklama hâlâ gelmedi. Ancak AFP'ye konuşan Hizbullah'a yakın bir kaynak, Nasrallah ile cuma akşamından bu yana irtibatın kesildiğini söyledi. İsrail ordu radyosu, dünkü saldırı esnasında İsrail jetlerinin Nasrallah'a suikast düzenlemek için her biri 1 ton ağırlığında olan yaklaşık 85 ton sığınak delici bomba attığını açıkladı.