Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Bağdat'ın bölgesel bir savaşın İran'a sıçramasına karşı olduğunu ve hava sahalarının komşu ülkelere karşı kullanılmasına izin vermeyeceklerini bildirdi.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, körfez ülkelerine yaptığı diplomatik turu kapsamında bugün Irak’ın başkenti Bağdat’ı ziyaret etti. Bakan Erakçi, Iraklı mevkidaşı Fuad Hüseyin ile bir araya geldi. 

Söz konusu görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hüseyin, “Irak hava sahasının komşu ülkelere karşı yapılacak saldırılarda kullanılmasına izin vermeyeceğiz. Ortaklarımızla temasta bulunarak savaşın gölgesini bölgemizden uzak tutmaya çalışacağız” dedi.

Öte yandan, Erakçi ise “Bir savaş durumuna tamamen hazırlıklıyız ve savaştan korkmuyoruz. Ancak savaş yerine barış istiyoruz. Gazze ve Lübnan'da adil bir barış için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı: Tüm devletleri İsrail’e karşı ortak bir tutum takınmaya çağırıyoruz Dışişleri Bakanlığı: Tüm devletleri İsrail’e karşı ortak bir tutum takınmaya çağırıyoruz

Editör: Esin Özdemir