Instagram'ın açılacağı tarihle ilgili sosyal medya kullanıcılarının araştırmaları sürüyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yapılan yeni açıklama sonrasında, Instagram'ın ne zaman ve hangi şartlarda açılacağı açıklandı. Instagram erişim yasağının kalkmasını bekleyen birçok kişi Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK)'nın şartlarını merak ediyor. 

Terör tanımı anlaşmazlığı giderilemedi

Instagram’a erişim engelinin kaldırılarılması için yapılan görüşmelerde, terör tanımı anlaşmazlığı giderilemedi. META yetkilileri, PKK’nın uluslararası düzeyde terör örgütü olarak kabul ediliğini belirtip, bu konudaki paylaşımlarda algoritmasını düzelteceğini bildirdi.

Ancak aynı adım henüz, YPG ve FETÖ için atılmış değil. Erişim engeli de bu nedenle kaldırılmıyor. Ulaştırma Bakanlığı’nda, META yetkilileri ile kısa süre içerisinde yeni bir görüşme yapılması bekleniyor.

AKP Genel Başkanvekili Ala: Kısa zamanda netice alacağını düşünüyorum

Narin Güran cinayetinin itirafçısı tutuklandı! Narin Güran cinayetinin itirafçısı tutuklandı!

AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala, NTV'de Instagram'ın kapatılmasıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Efkan Ala'nın Instagram ile ilgili açıklaması şu şekilde;

"Türkiye'nin hassasiyetleri var. Biz burada özgürlüklerin garantisi olarak yürüyoruz. Birisi özgürlükleri kısıtlıyor. İnsanların yaptığı paylaşımları kaldırıyor. Özgürlüklere müdahale ettikleri için Türkiye burada vaziyet aldı. Türkiye burada özgürlükleri kısıtlamak için değil, özgürlükleri genişletmek için bu görüşmeleri yapıyor. Vatandaşlarımızdan sabır rica ediyorum. Biz, muhataplarımızın Türkiye'nin hassasiyetlerini dikkate alan adımları atsın diye uğraşıyoruz. Diğerinde ise çocukları korumaya yönelik. Bu alanı birlikte yönetmeliyiz. Biz, böyle bir iletişim devriminin olduğu çağda bunları kısıtlayarak yola devam etmeyi arzu eden bir iktidar değiliz. Ben kısa zamanda netice alacağını düşünüyorum."

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: Sınırsız özgürlüklerinin olmadığını öğrenecekler

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, şu ifadeleri kullandı;

"Türkiye'nin de kanunları var buna karşı tedbirler alır. Pozitif ilerlemeler kaydediliyor. Kuralsız alanlarından vazgeçmek istemiyorlar. Müzakerelerin olumlu sonuçlanacağını, kurallara uyacağını taahhüt edeceğini ve böylelikle kısa sürede açılacağını düşünüyorum. Suç olarak görülen bir yayını ABD'de sosyal medya üzerinden yapamazsınız. Hukuk önünde televizyon kanalları kurallara nasıl uyuyorsa sosyal medya mecraları da uymak zorundadır. Bu tür mecralar yeni mecralar olduğu için hukuku henüz netleşmedi ama zaman içinde netleşecek. Kanunların uygulanmaması söz konusu olamaz. Biz konuya ilkesel olarak bakıyoruz. Onlar da sınırsız özgürlüklerinin olmadığını, Türkiye'yi sansürleyemeyeceklerini öğrenecekler."

Editör: Nur Yıldız