Dünya

İngiltere’nin yeni Başbakanı Keir Starmer'dan "değişim" mesajı

Buckingham Sarayı'nda Kral 3. Charles tarafından resmen atanan Keir Starmer, güçlü bir ''değişim'' mesajı verdi.

Abone Ol

İngiltere'nin yeni Başbakanı Keir Starmer, partisinin ezici çoğunluğu kazandığı genel seçim zaferinden sonra, Buckingham Sarayı'nda Kral 3. Charles tarafından resmen atandı. Ardından Başbakanlık ofisinin önünde ilk defa ulusa seslenen Başbakan Starmer, güçlü bir ''değişim'' mesajı verdi. 

Öte yandan, Başkabakanlık ofisinin önündeki kürsüye alkış ve tezahüratlar eşliğinde çıkan Starmer, kamu hizmetlerinde ''güçlü bir değişime'' işaret ederek, 'Bir ülkeyi değiştirmenin bir düğmeye basmak gibi'' olmadığını belirtti.

Değişimin zaman alacağının altını çizen Starmer '' değişim biraz zaman alacak, ama hemen bugün başlayacağız'' dedi.  Ayrıca, ''Kamu hzimetleri önceliğimiz'' diyen Starmer ,göç konusunda ise ''güvenli sınırlar ve güvenli sokaklar'' sözü verdi. 

Başbakan Starmer’in açıklama yaptığı Başbakanlık rezidansının önünde, birkaç saat önce, genel seçimlerde partisi tarihi bir yenilgiye uğrayan Muhafazakar Lider Rishi Sunak, resmi düzenlemeler tamamlandıktan sonra partisinin genel başkanlığından istifa edeceğini duyurmuştu.