Dünya

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, nefret suçlarına karşı Müslümanların yanında olduğunu vurguladı

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İngiltere'de Müslüman karşıtı nefret suçlarının üç kat arttığını ve bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Abone Ol

Haber Merkezi - İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, 7 Ekim itibarıyla İngiltere'de Müslüman karşıtı nefret suçlarının üç kat arttığını ve bunun kabul edilemez olduğuna dikkat çekerek, nefret suçlarına karşı her zaman Müslümanların yanında olduğunu vurguladı. 

Başbakan Sunak, ramazan ayının gelişi nedeniyle sosyal medya hesabından görüntülü mesaj yayımladı.

İngiltere'de yaşayan Müslümanlara birçok alanda ülkeye sundukları katkı için teşekkürlerini sunan Sunak, Müslüman karşıtlığı üzerine çalışmalar yapan Tell Mama isimli sivil toplum örgütü Direktörü Iman Atta ile ekim ayında yaptığı görüşmeden bahsetti. 

Tell Mama raporuna göre 7 Ekim'den bu yana Müslüman karşıtı nefret suçlarının üç kat arttığını anımsatan Sunak, "İnsanlar, özellikle de kadınlar, tehdit ediliyor, taciz ediliyor ya da saldırıya uğruyor. Bu, kabul edilemez. Müslümanlara yönelik nefret suçlarına karşı her zaman sizin (Müslümanların) yanınızdayım" diye belirtti.  

Öte yandan, hükümetin Müslümanlara ait ibadethane ve kurumların güvenliği için açıkladığı fona da değinen Sunak, şunları söyledi: 

"Gazze'deki durumun ramazanın üzerine korkunç bir gölge düşürdüğünü biliyorum. Bu acının bir an önce sona ermesini istiyorum ve İngiltere'nin tüm diplomatik gücünü bunu sağlamak için kullanıyorum."