İSTANBUL (AA)- ING, Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğiyle deprem bölgesinden 700 üniversiteli kadın öğrenciye, ING Hollanda tarafından sağlanan yeni fonla burs desteği sunuyor. Bankadan yapılan açıklamaya göre, ING Türkiye, TEV iş birliğiyle oluşturduğu “TEV-ING Eşit Gelecek Burs Fonu” ile 3 yıldır üniversitede okuyan başarılı kadın öğrencilere burs imkanı sağlıyor. Deprem felaketinin ardından ING Türkiye, burs fonundaki mevcut desteğini iki katına çıkararak, deprem bölgelerindeki kadın üniversite öğrencilerinin eğitim masraflarını üstlenmeye başlamıştı. Depremden etkilenen daha fazla kadın öğrenciye burs desteği sağlamayı amaçlayan ING, TEV iş birliğiyle harekete geçti.

Geçen eğitim döneminde depremden etkilenen 600 üniversiteli kadın öğrenciye 4 aylık acil eğitim bursu sağlanırken, ING Hollanda tarafından sağlanan yeni fon ile 100 kadın öğrenciye de bu eğitim dönemi ile birlikte 4 yıllık burs verilecek.

Irak'ın kuzeyinde ve Suriye'nin kuzeyinde 6 terörist etkisiz hale getirildi Irak'ın kuzeyinde ve Suriye'nin kuzeyinde 6 terörist etkisiz hale getirildi

“Burs fonu, kadınlara yönelik fırsat eşitliğine katkıda bulunmayı amaçlıyor”

Açıklamada görüşlerine yer verilen ING Hollanda Sürdürülebilirlik Başkanı Leon Wijnands, Türkiye'de yaşanan büyük deprem felaketinin tüm dünyayı ve kendilerini derinden etkilediğini belirtti. Bu burs fonunun, ING olarak kadınlara yönelik fırsat eşitliğine katkıda bulunma amaçlarını yansıttığını vurgulayan Wijnands, "Bu nedenle kadın öğrencilere destek sağlamaktan ayrıca gurur duyuyoruz. TEV ile yaptığımız bu iş birliğiyle deprem sonrası Türkiye'ye yönelik desteğimizi ve eğitimde fırsat eşitliğine katkı amacımızı aynı noktada buluşturmaktan dolayı mutluyuz. Ne kadar başarılı olursa olsun, herkes aynı fırsatlara sahip olmayabiliyor. Biz de kadınların sadece eşit fırsatlara sahip bir yaşamın hayalini kurmalarını değil aynı zamanda bunu gerçekleştirebilmelerine de katkıda bulunmayı hedefliyoruz" diye konuştu.  

Editör: Esin Özdemir