Güncel

İmamoğlu'ndan Suat Sarı açıklaması: En son karar verecek olan partilerdir

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İYİ Parti'den İstanbul aday adayı olduğunu duyuran İBB İYİ Parti Grup Sözcüsü Suat Sarı hakkında açıklamalarda bulunan İmamoğlu, "Bir kişi aday adayıyım diyebilir ama en son karar verecek olan partilerdir" dedi.

Abone Ol

Haber Merkezi - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi. Yerel seçimlerde İYİ Parti'den İstanbul aday adayı olduğunu açıklayan İBB İYİ Parti Grup Sözcüsü Suat Sarı hakkında konuşan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı: 

"Hayırlı olsun. Aday adayı olmak önemlidir. Suat Sarı değerli ve geçmişten gelen deneyimleri üzerinden ulaşıma dair dönem dönem kıymetli tespitleri olan bir arkadaşımız. Kararında başarılar dileriz kendisine. Bana yakışan sadece bu kadardır.”

İttifak meselesinin bir kişinin kararıyla değil, partilerle ilgili bir süreç olduğunu kaydeden İmamoğlu, "Biz en iddialı olduğumuz şeyi şöyle tarif etti; toplumsal ittifakı en güçlü şekilde kurmaya kararlıyız. Bunun siyasi olarak da kurumsal olarak da görüşmesi mümkündür. Daha önce olduğu gibi ve başarıldığı gibi" diye belirtti.  

İBB Başkanı İmamoğlu, "Bir kişi aday adayıyım diyebilir ama en son karar verecek olan partilerdir. Biz hala daha önce ittifak kurduğumuz, ittifakı konuştuğumuz, toplumsal ittifakı oluşturduğumuz bütün çabaları en üst seviyede vermeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.