İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor Kulübü, "Paris 2024 Olimpiyat Oyunları"nda Türkiye’yi 11 olimpik ve 13 paralimpik olmak üzere, toplam 24 sporcu ile temsil edecek. Türkiye’yi temsil edecek sporculara seslenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Başarı diliyorum. Madalya, bugünden itibaren sizindir. Olimpiyata katılmak, dünyanın en önemli madalyasıdır. Ondan sonraki madalya kısmı elbette ki daha önemlidir ama esas madalya, hepinizin boynunda. Çünkü olimpiyata katılmak, bence bir sporsever insan olarak söylüyorum, dünyanın en büyük madalyasıdır" dedi. 

ANKA'dan Çağatan Akyol'un haberine göre, başkent Paris’te gerçekleşecek 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’yi temsil edecek 24 İBB Spor Kulübü sporcusu kamuoyuna tanıtıldı. Belediye'nin Saraçhane’deki merkez yerleşkesinde düzenlenen tanıtım toplantısında; İBB Başkanı İmamoğlu, İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, paralimpik okçuluk dalında Dünya ve Avrupa Şampiyonu Sadık Savaş ile tekvando dalında Dünya ve Avrupa Şampiyonu Merve Dinçel Kavurat konuştu.

Konuşmasında, İstanbul’un bir spor şehri olduğuna işaret eden İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Engelli Milli Golfçü Mehmet Kazan, İtalya EDGA'da Engelli Milli Golfçü Mehmet Kazan, İtalya EDGA'da

“Bu spor şehri kimliği, aslında çok öne çıkmaz ama çıkmalıdır. Çünkü dünya ölçeğinde kulüpleriyle, sporcularıyla, organizasyonlarıyla olağanüstü bir geçmişe sahip kentlerden bir tanesidir İstanbul. İstanbul’da neredeyse 19. yüzyılın sonlarından itibaren spora dönük mücadele ve var olma, aynı zamanda spor ve sporcu gelişimiyle ilgili atılan öncü adımlar, ülkemiz adına da milletimiz adına da öncü kuruluşlar ve adımlar olmuştur.”

İBB Başkanı İmamoğlu'nun açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle:

Bununla birlikte, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi öncü kuruluşların dünya ve Türkiye vitrininde ayrı bir yeri olduğunun altını çizen İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu bağlamda ülkemize çok sayıda sporcu ve spor insanı kazandırmış bu şehrin, spora dair her hassasiyetini korumak da bizim yükümlülüğümüzde. Spora dair hassasiyet derken tarih yazmış semt kulüpleri, tarih yazmış büyük kulüpleri ve spor insanları, yöneticileri, her yönüyle sporcuları mutlaka isimleri yaşamalı, yaşatılmalı ve gelecek nesillere aktarılmalı” diye konuştu. Spora dair tespit edilen eksiklikleri tamamlamak ve toparlamak adına güçlü adımlar attıklarını vurgulayan İmamoğlu, “Bu anlamda uzman spor insanlarıyla birlikte sadece İstanbul’un değil, Türkiye’nin ilk spor master planını hazırlayan kadro olduk. Bu planla ortaya koyduğumuz ihtiyaçlar, hedefler doğrultusunda yatırımlarımızı hayata geçiriyoruz. Rastgele değil, bilimin ışığında bunu yapıyoruz. Böylece İstanbul’un spor altyapısını ve sporcu yetiştirme kapasitesini de anlamlı bir biçimde büyütmeye devam ediyoruz.” 

“İstanbul, Avrupa'yı taçlandıran bir kent”

“Bu yolda da üstün bir çabayı İstanbul’un 16 milyon insanıyla, bütün yöneticileriyle ortaya koyacağımızdan, bütün fedakarlıkları yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. İstanbul; iki kıtayı birleştiren, insanları birleştiren, insanlığı birleştiren, kültürleri birleştiren, medeniyetleri birleştiren, doğu-batıyı bir araya getiren, Avrupa’yı taçlandıran bir kent. Bence İstanbul ve Türkiye, Avrupa’nın bir parçası ama aynı zamanda İstanbul, Avrupa’nın merkezi, dünyanın merkezi noktasında bir kent olarak olimpiyatla buluştuğunda sadece İstanbul bundan taçlanmayacak, gururlanmayacak; bence olimpiyat oyunları da İstanbul’da olimpiyatları yaparak taçlanmış olacak. Bu bağlamda bu mücadeleyi veriyor olacağız.” 

“Madalya, bugünden itibaren sizindir”

“86 milyon insanımızın sizleri izleyecek. Fair play ruhu içinde olimpiyat değerlerini sergilemenizi, farklı kültür ve ülkelerden insanlarla tanışmanızı, onlara örnek bir sporcu olduğunuzu, bu güzel Cumhuriyet'in, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerli birer evlatları olduğunuzu hissettirmenizi şimdiden yürekten diliyorum ve bunu yapacağınızdan eminim. Bu milletin gücünü ve iradesini olduğu kadar temiz kalbini, hoşgörüsünü, adaletini, vicdanını sergilemeniz gerektiğini, temsil etmeniz gerektiğini de belirtmek isterim. Örnek sporcular olarak her zaman en doğrusunu, en güzelini yapacağınızdan hiçbir kuşkum yok. Yolunuz açık olsun. Başarı diliyorum. Madalya, bugünden itibaren sizindir. Olimpiyata katılmak, dünyanın en önemli madalyasıdır. Ondan sonraki madalya kısmı elbette ki daha önemlidir ama esas madalya, hepinizin boynunda. Çünkü olimpiyata katılmak, bence bir sporsever insan olarak söylüyorum, dünyanın en büyük madalyasıdır. Bu bağlamda hepinize başarı diliyor, hepinizi yürekten kutluyorum.”

Editör: Esin Özdemir