Üsküdar Vaniköy'de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde izinsiz inşa faaliyetlerinin gerçekleştirildiği alandaki ruhsatsız, kaçak yapılar ve iskanlı yapıdaki eklentilerle ilgili yıkım faaliyetine başlandı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekipleri yıkımı gerçekleştiriyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Tour of İstanbul Basın Toplantısı sonrası Vaniköy’deki kaçak inşaatın yıkımıyla ilgili soruları yanıtladı. 

İmamoğlu, “Çevre Şehircilik Bakanlığı bugün bir açıklama yaptı ve yıkıma başladıklarını duyurdu. Sahadaki son durum nedir? İBB ekipleriyle bakanlık ekipleri arasında bir çatışma mı var?” sorusu üzerine şunları söyledi:

DEM Parti'den emekliye destek: En düşük maaş 32 bin lira olmalı DEM Parti'den emekliye destek: En düşük maaş 32 bin lira olmalı

“Sosyal medya bakanlığı, hüzünle izliyorum”

"Sosyal medya bakanlığı hüzünle izliyorum arkadaşlar" diyen İmamoğlu, şunları kaydetti;

"Milletimiz adına kötü bir sınav veriyorlar vermeye devam ediyorlar. Bir kaç örnek vereceğim. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz minvalinde burada bir şey, bir oyuncak bulduk üstünde ne yaparız diye devletin bütün kurallarını imha ederek, yok ederek hareket etme anlayışı tam da Bakanlığa ve bu talimatı veren Bakana yakışıyor. Bunlar vitrinde durmak ve hani bir bir kişinin gözündeki spor etkinliğinde söyleyeyim. Hani madalya kürsüsünde birinci mi olacağım, ikinci mi olacağım, üçüncü mü olacağım? O bir kişinin gözünde bir yere oturmaya çalışan arkadaşlar. Üzülüyorum bu tür seviyelere inmelerine. Çünkü devletin önemli bir kurumunda görev yapıyorlar. Acı olan ne biliyor musunuz? 94 -2018, 24 senedir izlemişler. 24 sene sonra bütün milletin ekranlarda izlediği, sonra da suç örgütü diye yargılanan bir kişi ismi Adnan Oktar hapse atılıyor. 24 sene sonra göstermelik bir yıkım yapıyorlar. Sonra burada bir işte malum süreç, bir yabancı kişi geliyor, bir mülkiyet alıyor, izin alıyor bu hususi süreçler işliyor. Ve Büyükşehir Belediyesi zaten tutanakları tutuyor. Garip olan zaten yıkım programı olan yere bugün İBB sokulmuyor ve orada Büyükşehir Belediyesi hiçbir haber vermeden işlem yapma gayretinde. "

"Kendilerini aklamaya çalışıyorlar"

İmamoğlu, söz konusu yapımının yıkımına ilişkin şunları söyledi:

"Bir yabancı kişi mülkiyet alıyor, usulsüz süreçler işliyor. İBB tutanak tutuyor, zaten yıkım programında olan yere İBB sokulmuyor. Peki aynı bakan, aynı yönetim, milletin gözünün içine bunu soka soka anlatacağım ki bunu görsün. Bu arkadaşların gözüne bunu sokarak anlatacağım. Boğaz'ın kıyısında, kaldırımda Üsküdar'da bir alana günübirlik tesis alanı diye yapı yapılması için imar veren bir anlayış kendisini ispat etmek paralıyor. Daha kötüsü biz oraları yıkarken önümüzü polisi dizen de bunlar. Şimdi bunlar kendilerini aklamaya çalışıyorlar. Ama kötü olan ne biliyor musunuz... Millete dönük bir aklama değil, bir kişinin gözünde parlama aklaması bu. Bunlara tenekeden bir madalya yollayacak millet, inşallah boyunlarında gezdirirler. Bu şehrin muhafızı belli.

Biz Allah'ın izniyle Boğaz'a bakan askeri alanlarda yaptıkları kuleleri bilen birisi olarak, yüzlerce noktada parsel bazlı imar çıkartan akla karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bugün İstanbul muhafızlığıdır, yarın Türkiye muhafızlığıdır. Bu konuda başarılı ve iyi ekibe sahibiz. Arkamızda on milyonlarca vatandaşımız var. Ne yaparlarsa yapsınlar nafile. Devletin kurumunu temsil ettikleri için hallerini hüzünle izliyorum."

Editör: Nur Yıldız