Politika

İmamoğlu: Memleketin başında partizanlık belası var

İBB Başkan Ekrem İmamoğlu, “Bu memleketin başında büyük bir partizanlık belası var. O partizanlık belasını, İstanbul'un üzerinden böyle silip attık, söküp attık. Şimdi bütün Türkiye'de söküp atacağız. Günü kurtarmayacağız. Sorunları temelinden çözeceğiz. Milletin gözünü boyamayacağız” dedi.

Abone Ol

TBB ve İBB  Başkan Ekrem İmamoğlu, Bayrampaşa Belediyesi’nin düzenlediği toplu açılış törenine katıldı. 

ANKA Haber Ajansı'ndan Oktay Yıldırım'ın haberine göre, Arda Turan Spor Kompleksi önünde gerçekleştirilen törende konuşan İmamoğlu, “Farklı özellikleri var her belediye başkanımızın. Ama Hasan Başkanımızın da hem bir Bayrampaşalı olarak, aynı zamanda bir eğitimci olarak da fark yaratacağını, özellikle bu alana özel bir ilgi göstereceğini biliyorduk. Bu kapsamda, bugün, iki tane kreşin açılışına eşlik etmek elbette bizi mutlu etti. Yine yanı sıra, özellikle insanlarımızın bu sıkıntılı anlarında onlara daha iyi vakit geçirmeleri için hazır ettiği sosyal tesisleri, Mis’s Cafe ismiyle açtığı mekanları, kadın lokalini de tebrik ediyorum. Bayrampaşa'ya hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. 

İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Meselenin özü ne biliyor musunuz? İnsanlarımızın ihtiyaçlarını tespit etmek ve insanlarımızın ihtiyaçlarına hizmet üretmek. Yani vatandaşlarımıza ait olan kaynağı, yine vatandaşlarımızın ihtiyacı için harcamak. Çok kısa bir özet; milletin parasını millete harcamak, milletin parasını millete vermek. Özellikle bu dönem, her insanımızın daha çok dayanışmaya ihtiyaç duyduğu bu zaman diliminde, ekonomik krizin insanları ne yazık ki çok ciddi sıkıntılarla baş başa koyduğu bu dönemde, sosyal belediyecilik, dayanışmacı belediyecilik çok önemli bir noktada. Bu yönüyle ben iddia ediyorum ve inanıyorum ki, bu dönem ilçe belediyelerimiz sosyal belediyeciliğin, demokrat belediyeciliğin ve özellikle dayanışmacı belediyeciliğin en iyi örneklerini verecekler. Bu yönüyle, özellikle hangi partiden olduğuna bakmaksızın, hangi partiye oy verdiğine bakmaksızın, insanımıza ihtiyaçları doğrultusunda hizmet eden anlayışı ortaya koyduğu için, Hasan Başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” 

“Bu memleketin başında büyük bir partizanlık belası var”

"Biz, hizmette parti işine bakmayız. Bakmayacağız." diyen İmamoğlu şöyle devam etti;

"Vatandaşımızdır esas olan, bizim insanımızdır. Allah aşkına, o kreşe gelen çocuğun annesi, babası hangi partidenmiş diye sorulur mu? Sorulmaz. Hep ne söyledik? Bu memleketin başında büyük bir partizanlık belası var. O partizanlık belasını, İstanbul'un üzerinden böyle silip attık, söküp attık. Şimdi bütün Türkiye'de söküp atacağız. Bu şehirde ve bu ülkede yaşayan herkes, bizim için birdir, eşittir, özgürdür. Aynı derecede hissedarız. Şu memleketin her karış toprağına, hepimiz canımızı feda ederiz. Şu memleketin bir milimetrekare toprağına her birimiz, bu toprakların tamamına eşit hissedarız. Şurada bulunan hiçbir hemşehrimden benim bir milim fazlalığım yok. Hepimiz eşitiz. Onun için eşit paylaşacağız bu memleketin nimetlerini. Seksen altı milyon eşit paylaşacak. 16 milyon eşit paylaşacak. Bunun başka bir yolu, yolculuğu yok. Bu memlekette verdiğimiz mücadelenin tek sebebi, bu memleketteki eşitsizliği ortadan kaldırmak." 

“Konuşalım ne olacaksa olsun”

Program sonrası vatandaşlarla bir araya gelen İmamoğlu, gazetecilerin İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne duruşmaya katılmak için yaptığı başvuruya ilişkin “Dilekçeyi duyum üzerine mi beklenti üzerine mi verdiniz” sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

“İstinaf mahkemesinde hakimlerin üyelerin daha sağlıklı karar verebilmelerine katkı sunmak için oradaydım. Benim bu kadar topluma mal olmuş bir olayın bu tartışılan bir olayın, toplumun gündeminden kalkması için bugün oraya gidip başvuruda bulundum. Ben katıldığım bir duruşma talep ediyorum. Konuşalım ne olacaksa olsun. Milleti meşgul etmeyi bıraksınlar, bu aşamada ben böyle bir kişisel talebi açmayı doğru buldum. Ve gidip dilekçemi verdim cevap bekliyorum.”