İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Almanya’daki üçüncü gününde Düsseldorf ve Köln Belediye Başkanları ile görüştü. Köln’deki "Küçük İstanbul" olarak bilinen Keup Strasse’de esnafı da ziyaret eden İmamoğlu, gurbetçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Nasrallah'ın konuşması sırasında İsrail alçak uçuş yaptı Nasrallah'ın konuşması sırasında İsrail alçak uçuş yaptı

Almanya’daki Türklerin başarılı girişimcilik örneklerini ispat ettiklerini vurgulayan İmamoğlu, “Almanya'da Türklerin hem başarıları hem işletmeciliği, istihdam sağlaması bambaşka bir seviyede. Hala bunu ırkçı bir zemine taşıyıp, saldırı düzenleyen beyinler, arızalı beyinler tabii ki" dedi. 

İBB Başkanı İmamoğlu'nun burada yaptığı açıklamalarda öne çıkan başlıklar şöyle: 

"Mülteci meselesinde çok mağduruz"

"Kaldı ki, bugün dünyada göçmen meselesi, başka bir evreye geçti. Artık böyle düzensiz göç, akın akın insanlar… Ama savaştan kaçıyorlar ama yokluktan kaçıyorlar ama başka bir zulümden kaçıyorlar akın akın. İşte en büyük sıkıntıyı Türkiye yaşıyor. Ama buna rağmen, Türkiye'de bu tür saldırılar olmuyor. Yani biraz o toplum vicdanını sağlıklı bir yerde tutmak lazım her şeye rağmen. Ki biz, bu düzensiz göç, mülteci meselesinde çok mağduruz. Türkiye olarak mağduruz. Ama ona rağmen bizim onu hassas bir yerde tutup, karşımızda insan olduğunu unutmamamız lazım. Tabii ki onların tekrar ülkelerine dönmesi için sonsuz mücadele vereceğiz. O ayrı.”

“Terörist eylemlerin hep karşısında olacağız"

“Biz istiyoruz ki, bu Türk topluluğu Almanya'da çok üstün başarılara imza atsın. Futbol takımında oynayan da bizi gururlandırıyor Almanya'nın, bir başka yerde de. Dünya, zaten böyle bakmalı meseleye. Irk ayrımının, inanç ayrımının, mezhep ayrımının, dünyaya ne büyük acılar bıraktığını hepimiz yaşıyoruz, görüyoruz. Bu bazen ülkemizde de oluyor, yanı başımızdaki bir ülkede de oluyor. İşte İsrail'deki Filistinlilere yapılan katliamı yaşıyoruz. Nedir özünde baktığın zaman; tek meselesi aslında din üzerinden yürüyen bir şey. Olacak iş değil yani. Yanlış, orada da yanlış. Yanlış, Almanya'da da yanlış. Yanlış, Türkiye'de de yanlış. Yanlışın yapılmasının hep karşısında olacağız. O tür terörist eylemlerin hep karşısında olacağız. İnşallah milletçe de birlik ve beraberliğimizi koruyarak sizlerin de buradaki huzurunu gözleyerek, kollayarak ilişkimize devam edeceğiz”

Editör: Esin Özdemir