Politika

İmamoğlu: İstanbul halkı sandıkta bileti kesti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul halkının kendisini cezalandıranların biletini kestiğini belirtti.

Abone Ol

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, önceki görev süreleri döneminde 252 metrobüs ve 293 yeni otobüsü, zor ekonomik şartlar altında İstanbul’a kazandırdıklarını anımsattı. 300 otobüs daha alma imkanların olabileceğini belirten İmamoğlu, "Ama üzülerek ifade edeyim ki, dönem dönem bu tür engellemeleri, kendilerine siyasi manevra ya da siyasi bir hamle olarak gören yöneticilere diyorum ki; bundan vazgeçin. Halkımız, bu konuda cezalandıranı değil, cezalandırılanın farkında olduğunu gösterdi. Esasen bu imzanın atılmayarak, 300 yeni otobüsün alınmaması konusunda İstanbul halkının cezalandırıldığını görerek, sandıkta bileti kesti” diye konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İkitelli Garajı’ndan sonra en büyük hizmet alanı olacak İETT Sultangazi Garajı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Ulaşımın İstanbul’un en önemli sorunlarından biri olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

''Bu sorunu, doğru ve akılcı, aynı zamanda sürdürülebilir ulaşım politikalarıyla çözüme kavuşturabiliriz. Geçtiğimiz 5 yılda bu konuda çok kıymetli adımlar attık. Ama İstanbul'un bu konuda atılacak çok adımı olduğunu da biliyoruz. Bu bakımdan hizmetlerimize, projelerimize ve temel atma törenlerimizle birlikte, açılış törenlerimizle yolumuza devam ediyoruz. Yaptığımız bütün bu olumlu adımlar gün geçtikçe, zaman ilerledikçe çok daha etkin bir biçimde hayatımıza pozitif şekilde yansıyacak.”

“Siyaset, hizmet yarışıdır”

Öte yandan, siyasetin hizmet yarışı olduğunu söyleyen İmamoğlu, bir işin önünü açmanın kamu yöneticiliği sorumluluğu olduğuna değindi.

"Bu anlamda umarım, özellikle 31 Mart seçimleri sonrasında bu huylarından vazgeçenler olur” diyen İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Tüm özel halk otobüslerinin -ki o otobüslerin sivil toplum kuruluşları, yöneticileri, kooperatifleri, şirketlerinin yöneticileri de burada; onlara da bu hizmet yolculuğunda teşekkür ediyoruz, başarılar diliyoruz- hepsini İETT bünyesine alarak, bir hizmet standardı üretme konusunda büyük ve yoğun bir çaba gösterdik. Bugün artık halk otobüslerinin içerisinde, özellikle performanslarına dönük, biletle ilgili ya da hatla ilgili, yolcu sayısı değil de performanslarına dönük kilometre üzerinden ölçümle haklarını elde etmesi gibi, İstanbul'a ve İstanbulluya yakışır bir yöntemi hayata geçirdik.''