Güncel

İmamoğlu: Büyük meseleler ortak akılla çözülür

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Süreyyapaşa Çarşısı Tesis Yönetim İmza Töreni'nde "Bu memleketin hiçbir konusu, hele hele kaderini etkileyecek hiçbir mevzusu asla ve asla bir kişinin iki dudağı arasında durmaz. Bu memleketin büyük meseleleri veya bu memlekete ait her konu, müzakereyle, ortak akılla, milli bir bakışla, her insanını o milli çatının altında toplayacak bir duruşla derleyip toparlamayı gerektirir."

Abone Ol

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Süreyyapaşa Çarşısı Tesis Yönetim İmza Töreni'ne katıldı. 

Törende, projeye ilişkin açıklamalarda bulunan İmamoğlu, daha sonra gündeme dair başlıklara değindi. 

"Büyük meseleler ortak akılla, milli bir bakışla çözülür"

İmamoğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle: 

“Bu memleketin hiçbir konusu, hele hele kaderini etkileyecek hiçbir mevzusu asla ve asla bir kişinin iki dudağı arasında durmaz. Bu memleketin büyük meseleleri veya bu memlekete ait her konu, samimiyetle, içtenlikle, her insanını koruyan bir anlayışla, müzakereyle, ortak akılla, milli bir bakışla, her insanını o milli çatının altında toplayacak bir duruşla derleyip toparlamayı gerektirir."

"Allah bu milleti ben bilirimcilikten korusun"

"Bu bağlamda yürünecek her yol, söylenecek her doğru söz, ortaya konacak her tutum ve tavır bizde saygı görür." diyen İmamoğlu, şöyle devam etti;

"Bu tür, kamusal işler, toplumun, milletin geleceğini ilgilendiren önemli hususlarda, iş birliğini, birlikte hareket etmeyi ortaya koymadığınız takdirde, o zaman bu milletin başına başka belalar açarsınız. Allah bu milleti belalardan korusun. Ve bu milleti "Ben bilirimcilikten" korusun. Bu milleti ortak akılla, birlikte düşünmesine, beklentisine, "Benim insanım benden ne istiyor", "Onu nasıl sağlamalıyım", "Niye mahcup duruyor köşesinde", "Niye boynu bükük, niye suratı asık", "Bir toplum niye kendini geride hissediyor", bütün bunları düşünerek, Türkiye'nin, bu güzel canım cumhuriyetin, 86 milyon insanın, mutlu ve huzurlu olduğu, "Ben bu toprakların eşit hissedarıym kardeşim", "Benim başım dik", "Benim çocuğum çalışırsa liyakatiyle işe girer", "Benim evladım çalışırsa en tepeye çıkar" duygusunu her anne babaya verdiğimiz bir memleket var ederiz. Bizim yolumuz bu yolculuktur, kimse vazgeçiremeyecek.”