İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'ahmak' davasına ilişkin "Yargıçların, savcıların, hakimlerin bu konuda tarihi görevlerini, omuzlarındaki büyük yükün karşılığını vermelerini ülkemin geleceği için istiyorum. Bu iş Türkiye'nin demokrasi ve hukuk meselesi. Dava şahsileşmemeli" dedi. 

İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

"Davanın seyrini hukuk mu belirliyor, siyaset mi?" sorusuna yanıt veren İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Özgür Özel, New York’ta Türkevi’ni ziyaret etti Özgür Özel, New York’ta Türkevi’ni ziyaret etti

"Yargının bir silah gibi kullanıldığını düşünenlerdenim. Bu sürdürülemez. Temennim odur ki yargının bu şekilde manipüle edilmesine istinaf son verir. Oradaki yargıçlardan en büyük isteğim bu, dilerim ve isterim ki o tarihi görevi yerine getirirler ve toplumu rahatlatırlar. Böyle bir davanın varlığını, gerekçesini, yargılanmayı bile anlatamazsanız. Sabah birisi arıyor, haber veriyor 'Bugün karar veriyorlar.' Hadi bakalım, altı saat sonra bütün Türkiye bunu konuşuyor. Yargıçların, savcıların, hakimlerin bu konuda tarihi görevlerini, omuzlarındaki büyük yükün karşılığını vermelerini ülkemin geleceği için istiyorum. Bu iş Türkiye'nin demokrasi ve hukuk meselesi. Dava şahsileşmemeli."

İmamoğlu'ndan Mansur Yavaş sorusuna yanıt

"Mansur Yavaş ile bugün görüşecek misiniz?" sorusunu da yanıtlayan İmamoğlu, "Her geldiğimde ararım, görüşürüm. Alacağım olsun, bugün zamanımız kısıtlı" dedi. 

Editör: Esin Özdemir