İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevinden istifa etmek istedi" iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirerek, "Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan dezenformatif haberlere itibar etmeyiniz" ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek'in, sosyal medya hesabından İletişim Başkanlığı'nın açıklamasını retweet ettiği görüldü.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

Bakanlık duyurdu: TOKİ’nin indirim kampanyası başlayacak Bakanlık duyurdu: TOKİ’nin indirim kampanyası başlayacak

"Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, 'Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevinden istifa etmek istedi' iddiası doğru değildir.

Bakan Şimşek’in görevinden istifa etme kararı aldığı ve ikna edilerek görevde kaldığına yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan dezenformatif haberlere itibar etmeyiniz."

Ne olmuştu?

Yazar Erol Mütercimler, Youtube kanalında yaptığı yayında, "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in iki hafta önce istifa ettiğini ancak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Bakan Şimşek'i ikna etmeye çalıştığını" iddia etti. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada ise söz konusu iddia yalanlandı. 

Editör: Esin Özdemir