T24 yazarı Tolga Şardan'ın bugünkü yazısında, şüphelilerin savcılıkta alınan ifadelerinin hızla kamuoyuna sızması, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç arasında gerilim yarattığını belirtti. Şardan, yazısında şu ifadelere yer verdi: 

İfadelerin sızması bakanları karşı karşıya getirdi 

Soruşturmayla ilgili ilk andan itibaren şüphelilerin savcılıkça alınan ifadelerinin 'bir şekilde' kamuoyuna yansıması iki bakanlık arasında adı konulmamış krize neden oldu. Hatta bu krizi, bakanlık bürokrasisinin dışında bakanlar düzeyinde düşünmek mümkün. Şöyle ki, ilk günden itibaren ifadeler ve metinlerin, iktidar yanlısı veya muhalif medya ayrımı olmaksızın sızması İçişleri Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı’nı karşı karşıya getirdi.

Bakan Yerlikaya ve Bakan Tunç arasında kriz 

Gerek soruşturmanın içeriği ve ulaşacağı boyut, gerekse nasıl sonuçlanacağı bir kenara, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç arasında, ben 'limonilik' diyeyim, siz 'kriz' diye nitelendirin ancak 'soğukluk' var bir süredir. Soğukluğun olası gerekçesi kamu güvenliğinin sağlanmasında yeknesaklığın olmaması gibi duruyor. Ama arkasında başka bir gerekçe var mı, henüz bilmiyorum. 'Polis yakalıyor, adliye bırakıyor' meselesi gibi duruyor şimdilik.

Romanya'nın Braşov kentine direkt uçuşlar başladı Romanya'nın Braşov kentine direkt uçuşlar başladı

Yazının tamamını okumak içn tıklayınız.

Editör: Erva Gün