AKP’nin Meclis’e sunmayı planladığı 9. Yargı Paketi'nde 'etki ajanlığı' olarak yer alan ve muhalif kesimi susturacağı tartışmalarına neden olan maddenin kaldırılacağı ileri sürüldü.

Muhalefet söz konusu düzenleme kamuoyuna sızan haliyle yasalaşırsa iktidarı eleştiren herkesin “ajan” ilan edilip tutuklanabileceğini ifade ediyor.

Duvar'da yer alan kulis habere göre, düzenlemeye basın yayın örgütlerinin de tepkisi yüksek. Siyasette normalleşme tartışmaları yaşanırken gerilime neden olacak bir konudan uzak kalmaya çalışan iktidarın düzenlemeyi yeniden ele alacağı biliniyor. Ancak bazı parti yöneticileri ise tartışmalı düzenlemenin paketten de çıkarılabileceğini söyledi. Hatta aciliyeti olan bazı konular ayrılarak 9. Yargı Paketi'nin bütün olarak ekim ayında başlayacak ikinci yasama yılına bırakılabileceği de konuşuluyor.

Terör bağlantılı 16 ismin mal varlıkları donduruldu Terör bağlantılı 16 ismin mal varlıkları donduruldu

Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi, Çağdaş Gazeteciler Derneği ve DİSK Basın-İş'in paydaşı olarak yer aldığı Medya Dayanışma Grubu da etki ajanlığına karşı tüm parti, baro ve STK'leri tepki göstermeye çağırmıştı.

Muhabir: Ziya Burak Erol