Genel

İçişleri Bakan Yardımcısı Turan: Hiçbir mafyavari yapıya asla göz yumamayız

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, sokaklarda devletin gücünden başka hiçbir gücün olmasını istemediklerine işaret ederek, "İlçelerimizde, sokaklarımızda devletin gücünden başka hiçbir güç olmasın istiyoruz. Hiçbir mafyavari yapıya, hiçbir çeteleşmeye asla göz yumamayız" dedi.

Abone Ol

Haber Merkezi - İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Gelibolu ilçesindeki Gazi Süleymanpaşa Camisi'nde cuma namazını kıldıktan sonra vatandaşlarla bir araya geldi. Burada, açıklamalarda bulunan Turan, sokaklarda devletin gücünden başka hiçbir gücün olmasını istemediklerini kaydetti.

Çeteleşme ve mafyavari yapılara göz yumamayacaklarını vurgulayan Turan, ne duyulursa duyulsun yetkilileri bilgilendirmek gerektiğini ekledi. 

"Polisimizden başka jandarmamızdan başka hiçbir güç tanımıyoruz" diyen Turan, şöyle dedi: 

 "Hiçbir mafyavari yapıya, hiçbir çeteleşmeye asla göz yumamayız. Ne duyuyorsanız, ne biliyorsanız emniyetimize, jandarmamıza, kaymakamımıza bildirin. Yıl sonuna kadar tüm sokaklarımızın tertemiz olduğunu göreceksiniz." 

"Her alanda tarihi bir görevimiz var"

Türkiye'nin olduğu coğrafi konum ve içinde bulunduğu tarihi süreçle beraber çok özel bir bölgede yer aldığına işaret eden Turan, ülkenin huzuruna, büyümesine omuz vermek gerektiğini söyledi. Turan, terörle müdaceleye ilişkin şunları kaydetti: 

"Uyuşturucu üretiliyor bir yerden, Avrupa'ya gidiyor, bizim üzerimizden geçirilmesi isteniyor. Göç, başta Afganistan, Pakistan, Suriye olmak üzere halk Avrupa'ya buradan ulaşıyor. Her alanda tarihi bir görevimiz var. İstiyoruz ki son terörist yok oluncaya kadar çalışarak, gayret ederek Türkiye'nin huzuruna, büyümesine omuz verelim. Zaman zaman şehit haberleri geldiğinde üzülsek de artık Türkiye'nin içinde çok büyük oranda patlamaların, terör faaliyetlerinin olmaması kaynağında kurutma adımından dolayı. Bütün gün, bütün yıl orada olmayı, terörle mücadele büyük bir kazanç elde etmeyi hep beraber takip edeceğiz."