Haber Merkezi - İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, AFAD İl Müdürlüğü'ndeki Afet Koordinasyon Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Antalya'da yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kentin dün çok yoğun bir yağış aldığına dikkat çeken Karaloğlu, 24 saatte Kepez'e 372 kilogram, Muratpaşa'ya 277 kilogram, Döşemealtı'na da 69 kilogram metrekare başına yağış düştüğünü belirtti. 

Vatandaşların bütün sorunlarını çözmeden sahadan çekilmeyeceklerini vurgulayan Karaloğlu, sorunlar bitene kadar çalışmalara devam edeceklerini ekledi. 

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bölgedeki turuncu uyarısını kaldırdığını ifade eden Karaloğlu, yağışların bugün saat 18.00'e kadar yoğun, sonrasında ise yarın saat 12.00'ye kadar etkisini azaltarak süreceğini söyledi. 

Tekirdağ'da jandarmanın arandığı için yakaladığı 113 kişiden 32'si tutuklandı Tekirdağ'da jandarmanın arandığı için yakaladığı 113 kişiden 32'si tutuklandı

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu, yoğun yağış nedeniyle ciddi su baskınları yaşandığını anımsatarak, sözlerine şu şekilde devam etti: 

"Şu ana kadar 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen toplam ihbar sayısı 5 bin civarında. Bunun 2 bin 493'ü su basmasıyla ilgili. Hem konutların, hem iş yerlerinin, hem de kamu binalarının su baskınıyla ilgili ihbar sayısı. Bunların büyük bir kısmına müdahale edildi. Şu anda 426 noktada çalışmalar devam ediyor. İnşallah gün içerisinde bu kalan 426 noktadaki su tahliye çalışmalarımızı da tamamlarız diye temenni ediyoruz."

Editör: Haber Merkezi