Çevre

İbrahim Yumaklı: Bu üç gün alarm durumundayız

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Eceabat’taki orman yangınına ilişkin açıklamasında, "Meteorolojik veriler bugün, cumartesi ve pazar yüksek risk olduğunu bize söylüyor. Dolayısıyla biz orman teşkilatı, valiliklerimiz, kamu kurumlarımız olarak bu üç gün alarm durumundayız" ifadelerini kullandı.

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale Eceabat’taki orman yangınının kontrol altına alındığını belirterek, "Orman teşkilatı, valiliklerimiz, kamu kurumlarımız olarak bu üç gün alarm durumundayız" dedi. 

Yaklaşık 700 hektarlık bir alanın yangından etkilendiğini düşündüklerini söyleyen Yumaklı, meteorolojik verilin; bugün, cumartesi ve pazar gününün ''yüksek riski'' gösterdiğini kaydetti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale Eceabat’taki orman yangınına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Öte yandan, yangının yol kenarındaki bir elektrik direğinin patlaması sonucunda çıkan kıvılcımın ormana sirayet etmesiyle gerçekleştiğini ekleyen Yumaklı, şu ifadeleri kullandı:

"Dün belirtmiş olduğum bir husus vardı. Meteorolojik veriler bugün, cumartesi ve pazar yüksek risk olduğunu bize söylüyor. Dolayısıyla biz orman teşkilatı, valiliklerimiz, kamu kurumlarımız olarak bu üç gün alarm durumundayız. Düşük nem, yüksek şiddetli rüzgâr ve yüksek derecede hava sıcaklığı bunlar yangın oluşması için ortam hazırlayan unsurlar. Bu konuda bütün vatandaşlarımızın ilgilerini, hassasiyetlerini istiyorum. Bizlerin müdahale kabiliyeti bir yere kadar vatandaşlarımızın desteği olmadan bu mücadeleden galip çıkmak mümkün değil. Bu nedenle bu üç gün ve hatta 15 Eylül’e kadar bu hassasiyeti rica ediyorum.”