Genel

İbrahim Kaboğlu, İstanbul Barosu Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı

Anayasa hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu, İstanbul Barosu Başkanlığı'na aday olduğunu duyurdu.

Abone Ol

Anayasa hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu, İstanbul Barosu Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. “Türkiye’nin anayasasızlaştırma süreciyle bir toplumun geleceğinin karartılmasına seyirci kalamayız" diyen Kaboğlu, "Biz İstanbul Barosu avukatları, tüm avukatlara seslenerek yıkıma seyirci kalamayız” ifadesini kullandı.

ANKA'dan Çağatan Akyol'un haberine göre, hukukçular, yaklaşan İstanbul Barosu seçimleri için adaylıklarını ilan etmeye başladı.

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili, anayasa hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu için de “Değişim İsteyen Avukatlar” adı altında ortak bir bildiri yayınlanmıştı.

Prof. Dr. Kaboğlu, şunları söyledi:

“Anayasa; millilik, 150-200 yıllık kazanımların yadsımasıdır. Bakanların bir parti için oy dilenmesi ülkeyi görünmedik eşiğe getirmiştir. AYM’ye erişim engellenmesi gibi bağımsız ve özerk kurumlar sarayın hizmetine sunulmuş bulunuyor. Bütün bunların sonucu sistematik olarak anayasasızlaştırmayı oluşturmaktadır. Anayasanın 2’nci maddesi gözüyle bu dönemi, Fetret dönemi olarak nitelendiriyorum. Bu dönemde barolar, devletin egemenlik yetki alanında her zaman savunma görevi yapan kuruluşlardır. Coğrafya sınırı yoktur."