Genel

İBB UKOME'den geçti: İstanbul'a 2 bin 500 yeni taksi geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, "Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi" teklifi, UKOME'den geçti. Buna göre, uzun süredir taksi sorunu yaşayan İstanbul'a 2 bin 500 yeni araç geliyor.

Abone Ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 2 bin 500 yeni taksinin hizmete alınmasını öngören 'Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi'ne ilişkin teklifi, UKOME toplantısında kabul edildi.

Uygulama kapsamında hizmete girecek 2 bin 500 yeni araç, yalnızca İBB lisanslı dijital taksi çağırma uygulamalarıyla hizmet verecek ve yoldan yolcu almayacak. Ödemeler kredi kartı ve İstanbulkart ile alınacak.

Sözcü'nün aktardığına göre, uygulama detayları İBB Meclisi'nde de görüşülerek, İBB tarafından yürütülecek taksi ihaleleri ve uygulama tarihi tespit edilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da karar sonrası yaptığı paylaşında "2500 yeni taksi İstanbul’a hayırlı olsun. Uygulama Tabanlı Taksi Sistemi ile çağdaş, güvenli, erişilebilir, denetlenebilir, şeffaf ve teknolojik bir taksi sistemine geçiyoruz. Uzun çabalar sonucu UKOME'de bu teklifimize destek veren bütün bileşenlere teşekkürler" dedi.