Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Berlin Belediye Başkanı Kai Wagner ile "Kızıl Saray" olarak bilinen Berlin Belediyesi'nde görüştü. Türk-Alman kardeş şehirlerini ve belediye başkanlarını bir arada toplamak istediklerini söyleyen İmamoğlu, “Umut ediyorum güçlü ve sağlıklı bir çalışmayla hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı hem de Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu olarak İstanbul’un ev sahipliğinde ve sizinle el ele tutuşarak bütün Türk-Alman kardeş şehirlerini ve belediye başkanlarını bir arada toplamak istiyoruz” dedi.

Görüşmeden sonra İmamoğlu, şehrin Altın Defteri'ne ziyaretine ilişkin şu mesajı kaydetti:

"Türkiye-Almanya Dostluk Anlaşması'nın 100. yılında ve İstanbul-Berlin kardeş şehir ilişkilerinin 35. yıl dönümünde Berlin'i ziyaret etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Türklerin Avrupa'da en fazla yaşadığı şehirlerden biri olan Berlin ile İstanbul arasındaki yakın ilişkiler, Türk-Alman dostluğuna her zaman önemli katkılar sağlamıştır. Önümüzdeki dönemde şehirlerin çağında şehircilik, kültür, sanat, turizm, spor ve ticaret alanında birlikte atacağımız adımlarla mevcut işbirliğimizin en başarılı dönemini birlikte iki şehre ve iki ülkeye yaşatacağımıza inanıyorum. Tüm Berlin halkına saygılarımı sunuyorum."

Nasrallah'ın konuşması sırasında İsrail alçak uçuş yaptı Nasrallah'ın konuşması sırasında İsrail alçak uçuş yaptı

İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak İstanbul'un ev sahipliğinde bütün Türk-Alman kardeş şehirlerini ve belediye başkanlarını bir arada toplamak istediklerini sözlerine ekledi.

Editör: Esin Özdemir